Melder ud: Ophæv alle rejserestriktioner øjeblikkeligt

Foto: Shutterstock

En lidt uventet melding er kommet.

Tidligere på ugen meldte WHO ud, at covid-19 formentlig ikke er slut endnu. Snarere tværtimod.

Det baserer organisationen på, at der stadig er en stor del af verdens befolkning, som ikke engang har fået første vaccinestik endnu.

WHO er yderligere skeptiske over for booster-strategien, og mener i stedet, at det primære mål må være at få alle vaccineret med to stik, således at muationerne kan holdes hen. De vil nemlig fortsat udvikle sig, og især i lande, hvor vaccinationsgraden er tæt på 0 %.

Læs også

WHO udsender advarsel: "Covid-19 er langt fra slut endnu"

Men selvom vi måske stadig skal leve med covid-19 som en fast del af dagligdagen noget tid endnu, så behøver det ikke være ensbetydende med mange restriktioner.

I hvert fald ikke med hensyn til at rejse.

Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler ifølge The Guardian, at man ophæver eller lemper internationale trafikforbud, med henvisning til ineffektiviteten af ​​foranstaltningerne til at undertrykke spredningen af Omikron-varianten.

FN's sundhedsagentur opdaterede for nylig sine anbefalinger om internationale sundhedsregler under et hasteudvalgsmøde onsdag.

Anbefalingerne inkluderer forslag om at "ophæve eller lette internationale trafikforbud, da de ikke giver merværdi og fortsat bidrager til den økonomiske og sociale stress" i nogle lande.

Implementering af generelle rejseforbud er "ikke effektive til at undertrykke international spredning" og "kan modvirke gennemsigtig og hurtig rapportering af nye varianter af bekymringsmæssig værdi", sagde WHO.

Rejseforanstaltninger såsom brug af mundbind, testning, isolation/karantæne og vaccination bør baseres på risikovurderinger og undgå at lægge den økonomiske byrde på internationale rejsende i henhold til deres anbefalinger.

WHO sagde også, at kravet om at fremlægge bevis for vaccination mod covid-19 til internationale rejser muligvis ikke er nødvendigt som "den eneste vej eller betingelse", der tillader international rejse.

Læs også

Lisbeth lavede en selvtest i hals og næse: Fik to vidt forskellige svar

 

Dagens Gossip