Mette F. til Løkke i terrorstrid: Vi har et fælles ansvar

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har smidt os ud af forhandlingerne.

Sådan lød det torsdag fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, efter at Mette Frederiksen onsdag besluttede at bede Folketingets finansudvalg om penge til regeringens terrorpakke.

Det skete, selvom hun ikke var nået til enighed med partierne bag politiforliget.

I forbindelse med et møde blandt EU's justitsministre i Bruxelles, hvor terrorbekæmpelse og migration er på dagsordenen, afviser Mette Frederiksen kritikken fra Løkke:

- Jeg synes, vi har et fælles ansvar for både at have et stærkt politi og et stærkt beredskab. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvordan Lars Løkke placerer sine ord eller sine handlinger.

- Jeg kan bare sige, at Lars Løkke var inviteret til yderligere forhandlinger i går aftes. Og det ønskede han ikke at deltage i, siger Mette Frederiksen.

Efter flere forhandlingsmøder, hvor de borgerlige partier anført af Løkke har efterlyst mere klarhed om finansieringen af terrortiltagene oven på angrebene på Krudttønden og synagogen i februar, valgte Mette Frederiksen onsdag at trække en streg i sandet.

Ved at sende et såkaldt aktstykke til Folketingets finansudvalg er de enkelte partier - inklusiv Venstre - nu tvunget til at stemme ja eller nej til at finansiere det øgede terrorberedskab i 2015.

- Politikere kan jo bruge utrolig meget tid på diskussion. Det kan Lars Løkke i hvert fald. Der har jeg en anden opgave. Og det er at sørge for, at politiet kan fortsætte deres beredskab.

- Og mens Lars Løkke fortsætter en sikkert for ham spændende diskussion, så prøver jeg sådan set at få politiet til at køre videre med deres beredskab, siger Mette Frederiksen.

Dermed lægger justitsministeren pres på Venstre ved at fremstille det som om, at oppositionens største parti står i vejen for en øget sikkerhed for danskerne.

Mette Frederiksen kalder det "spøjst", at partierne reelt er enige om alt indholdet i terrorpakken, men fortsat strides om finansieringen:

- Vi er i en situation, hvor der er enighed om indholdet. Og så falder det så på et spørgsmål om finansiering.

- Fra regeringens side har vi sagt, at vi indbudgetterer terrortiltagene på vores finanslovsforslag. Så det er finansieret. Og det burde jo sådan set gøre det let for de øvrige partier at sige ja til en aftale, mener Mette Frederiksen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip