Mette Frederiksen strammer grebet

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Det er slut med gaver til danskerne.

Partierne skal inden længe forhandle om finansloven til næste år, hvilket kommer til at være uden de store gaver eller velfærdsløfter. 

B.T, der har set regeringens finanslovsudspil, melder, at S-regeringen har afsat 1,2 milliarder kroner årligt i forhandlingsreserven, som partierne kan forhandle om.

Læs også

Læge afslører søvn-hack: Sådan falder du nemmere i søvn om natten

Beløbet dækker over eventelle forbedringer af alt fra skoler og sygehuse til klima og ældreplejen, men det er også den mindste forhandlingsreserve, der har været under Mette Frederiksens tid som Danmarks statsminister. 

Partierne kan dermed se frem til at skulle kæmpe en hård kamp for at få sine ønsker igennem. 

Regeringens støttepartier har blandt andet ønske om at se store klimaforandringer.

Det fremgår dog af udspillet, at der kun er blevet afsat omkring 100 millioner kroner årligt til nye initiativer på klimaområdet, mens der heller ikke bliver lagt op til en CO2-reduktion.

Regeringen har såmænd ikke noget nyt på tegnebrættet, herunder hverken klima eller mangel på hænder. Man har derimod et større initiativ fra Mette Frederiksen, der har en pulje på omkring en halv milliard om året, der skal bruges til bedre sammenhænd mellem land og byerne, herunder sundhedsvæsen tættere på borgerne. 

Det vides dog ikke helt, hvad det kommer til at betyde. 

Læs også

'Jeg adopterede en lille pige, men blev knust, da jeg blev tvunget til at give hende tilbage'

 

Dagens Gossip