Mette Frederiksen afslører: Nye tiltag på vej

Skrevet af Nicolai Busekist

16/12/2021
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Som et resultat af den stigende smitte, afslører Mette Frederiksen, at nye tiltag er på vej.

Dagens topnyheder

Smittetallene er stigende i Danmark, og derfor er der behov for handling. Det slår Mette Frederiksen fast i et opslag på Facebook.

Meldingen fra statsministeren kommer, efter dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der torsdag er 9999 nye smittede med coronavirus.

"Kære alle. Smitten er - desværre som forventet - meget, meget høj," starter Mette Frederiksen med at skrive på Facebook, inden hun slår fast, at det bliver nødvendigt at indføre nye tiltag, hvis smittekæderne skal brydes.

"Myndighederne vil senere i dag give en status. Og jeg er ikke i tvivl om, at nye tiltag bliver nødvendige for at bryde smittekæder."

Ifølge Mette Frederiksen er Epidemikommissionen allerede i gang med at forberede de nye tiltag. Ydermere fortæller hun, at det er forventeligt, at der i nærmeste fremtid kan fortælles nærmere om disse tiltag.

"Det er Epidemikommissionen i gang med at forberede, og så snart vi kan sige mere, gør vi selvfølgelig det," skriver den danske statsminister.

Hun benytter desuden muligheden til at slå fast, at det vigtigste er, at folk bliver vaccineret med det 3. stik. Hun skriver også, at det er afgørende, at folk bliver vaccineret hurtigst muligt.

"Det vigtigste er stadig at få 3. stik. Jo før, jo bedre," runder hun sit opslag af.

Især efter Omikrons indtog af det danske land, har der været en stor stigning i smittetallene, der nu har ført til, at der torsdag er registreret næsten 10.000 nye smittede med coronavirus.

Derudover er Omikron-varianten godt på vej til at overhale Delta-varianten, som den mest dominerende variant i Danmark.

Det formodes, at der vil blive informeret yderligere om dette, når Sundhedsmyndighederne torsdag aften holder pressemøde om covid-19-situationen. Desuden mødes Folketingets Epidemiudvalg mødes fredag for at diskutere sagen.