Mette Frederiksen afviser: Ingen genåbning på vej

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen afviser, at en genåbning af samfundet skulle være på vej.

Der er ikke nogen større genåbning af det danske samfund på vej. Det slår statsminister Mette Frederiksen fast, samtidig med, at hun peger på, at vi har årstiden mod os.

Læs også

Studie afslører: Dette kan reducere coronarelaterede dødsfald med op til 60%

Hertil lægger hun også vægt på, at der fortsat er ganske få danskere, der er blevet vaccineret mod coronavirus. Det er ligeledes en årsag til, at der ikke er en større genåbning af samfundet på vej. 

Begge dele fortæller hun over for Berlingske søndag. 

"Og det har at gøre med forskellen på det korte og det lange sigt. Dét, der er udfordringen lige nu i Danmark i midten af februar, er, at vi har årstiden imod os, og at vi har vaccineret ganske få i vores befolkning," fortæller statsminister Mette Frederiksen til Berlingske, og følger op: 

"Derfor – hvis du åbner op nu med den britiske mutations øgede smitsomhed – er vurderingen fra snart sagt alle, der kigger ind i det her, at det med overvejende sandsynlighed vil eksplodere mellem hænderne på os." 

Hvornår restriktionerne fjernes eller lempes, er usikkert. Statsminister Mette Frederiksen fortæller dog til Berlingske, at der er forhåbninger om, at en række af de nuværende restriktioner kan blive udfaset i løbet af marts. Skulle dette blive aktuelt, bliver det dog på forsigtig vis, fortæller hun. 

Derfor tegner der sig ikke just et billede af, at en normaltilstand er på vej inden for den nærmeste fremtid. Selv i takt med, at folk bliver vaccineret, vil det ikke med et trylleslag få virussen elimineret fra samfundet.

Læs også

Mette Frederiksen teaser for genåbning

Fredag hun dog udtryk for, at regeringen har både regionale og lokale genåbninger med i deres overvejelser. Hun har dog ikke åbnet videre op for, hvilke regioner, kommuner e.l., der er tale om. Ydermere er der også tale om en øget anvendelse af test. 

 

Dagens Gossip