Mette Frederiksen teaser for genåbning

Skrevet af Mathias Busekist

13/02/2021
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Myndighederne arbejder på højtryk og afviser ingen idéer.

Dagens topnyheder

I Danmark oplever man i øjeblikket en kombination af coronatræthed og koldt vejr. Det er dog igen lykkedes at holde coronavirus under kontrol, og det er på trods af mutationen, som er kommet til fra Storbritannien. 

Det har medført, at man nu er ved at diskutere en genåbning af landet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver også nu på Facebook, at vi er på vej ind i en tid, hvor man kan udfase flere restriktioner. 

"Vi er nu på vej ind i et forår, hvor vi løbende og gradvist - men forsigtigt - kan udfase stadig flere restriktioner", skriver Mette Frederiksen. 

Hun tilføjer efterfølgende, at man holder alle muligheder åbne, men at man dog først vil se en effekt af skoleåbningen, før man vil tænke på at åbne yderligere op for landet. 

"Lige nu arbejder myndighederne og eksperterne på højtryk for at beregne forskellige scenarier. Regeringen afviser ikke nogen ideer på forhånd," skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

Mette Frederiksen skriver endvidere, at man vil drøfte flere muligheder med Folketingets partier. 

"Det kan være regionale og lokale genåbninger og øget anvendelse af test. Alt det drøftes også med Folketingets partier," skriver hun. 

Statsministeren frygter dog alligevel, at mutationen kan medføre, at smitten hurtigt eksplodere, hvorfor man ikke har åbnet op for landet.

"Det er afgørende, at vi bliver ved med at have epidemien under kontrol, og det er blevet sværere på grund af den britiske mutation. Var det ikke for den, kunne en stor del af samfundet være åbent nu." 

Hun skriver slutteligt, at man indenfor de næste par uger vil kunne tage det næste kridt i en udfasning af restriktionerne. 

"Det skal ske forsigtigt og forsvarligt. Så vi ikke sætter alt det over styr, vi nu har kæmpet så hårdt for at opnå," skriver Mette Frederiksen slutteligt.