Mette Frederiksen: "I dag er det præcis 9 måneder siden"

Skrevet af Julie Møller

11/12/2020
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen mindes en særlig dag.

Dagens topnyheder

Den 11. marts 2020 er en dato, der kommer til at stå klart i mange danskeres erindring. Det var nemlig den dag, hvor Mette Frederiksen lukkede store dele af Danmark ned.

“Vi har som myndigheder, borgere og land en vigtig opgave. Vi skal undgå, at for mange bliver smittet på én gang. Det går allerede hurtigt, det går for hurtigt," sagde statsministeren på et pressemøde om aftenen den 11. Marts, før regeringen blandt andet sendte elever, studerende og offentligt ansatte hjem

I dag er det 9 måneder siden, at Danmark lukkede ned, og det har Mette Frederiksen valgt at lave et opslag om på Facebook. 

“Hvor var du den 11. Marts? Jeg selv var på vej ind af døren til Spejlsalen her. Det er præcis ni måneder siden i dag. Cirka lige så lang tid, som jeg på det tidspunkt havde været statsminister,” starter hun opslaget og forsætter:

“Der er oplevelser, der er så betydningsfulde, at de indprenter sig i vores hukommelse. Nogle af dem er personlige: fødselsdage, bryllup, afsked med vores kære. Andre deler vi en hel generation,” skriver hun og uddyber, hvordan det for hendes bedsteforældres generation var befrielsen i 1945, der var en særlig dato, mens det for andre var månelandingen i 1969. 

Coronaens år

Det er ingen tvivl om, at 2020 især vil blive husket for året, hvor coronavirussen sætter verden på pause. Mette Frederiksen håber, at 2021 “vil blive det år, hvor vi vender tilbage til en mere normal hverdag igen.”

Her kan du se hendes opslag.