Mette Frederiksen med kraftig opfordring

Skrevet af Nicolai Busekist

08/11/2021
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsministeren kommer med en kraftig opfordring til danskerne: Hvis du ikke er blevet vaccineret, så bliv det.

Dagens topnyheder

Mandag aften holdt statsminister Mette Frederiksen pressemøde. Emnet for pressemødet var den stigende coronasmitte i Danmark.

På pressemødet forklarede hun, at regeringen tirsdag vil foreslå Folketinget, at man igen skal kategorisere corona som en samfundskritisk sygdom.

Derudover ønsker Mette Frederiksen og resten af regeringen også at genindføre coronapasset. Dette vil man derfor også foreslå Folketinget.

I kølvandet på pressemødet har statsministeren delt et opslag på Facebook, hvori hun deler en kraftig opfordring til danskerne om at blive vaccineret.

"En kraftig opfordring. Hvis du ikke er vaccineret: Bliv det. Hvis du er færdigvaccineret, og nu er blevet tilbudt et 3. stik: Book en tid,” skriver statsminister Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

Derfor er det ikke blot dem, der endnu ikke er blevet vaccineret, som hun opfordrer til at bestille en tid. Opfordringen går også ud til dem, der er blevet tilbudt deres tredje stik.

Ydermere skriver hun, at smitten i Danmark er steget den seneste tid. Blandt andet er mere end 16.000 danskere blevet bekræftet smittet med corona de seneste uge.

"Mere end 16.000 danskere er bekræftet smittet med corona den seneste uge. Samtidig stiger antallet af indlagte. Og vi runder i dag 300 indlagte. Udviklingen er bekymrende,” lyder det fra Mette Frederiksen.

Ifølge Mette Frederiksen handler de foreslåede tiltag om at sikre, at det danske samfund kan forblive åbent, og at vi undgår en ny lockdown.

Ligeledes er disse tiltag blevet foreslået med henblik på at sikre, at sundhedsvæsenet ikke bukker under, lyder det også fra Mette Frederiksen.

Til slut understreger hun igen, at danskerne har et ansvar for at hjælpe hinanden og samfundet som helhed.

"Vi har et ansvar. Over for hinanden. For samfundet som helhed. For vores sundhedsvæsen," skriver Mette Frederiksen, der også på pressemødet understregede vigtigheden af, at flere bliver vaccineret.