Mette Frederiksen med særlig opfordring: Meld dig som statsminister

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

24/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske statsminister deler en særlig opfordring.

Dagens topnyheder

Det sker med jævne mellemrum, at der bliver foretaget megafon-målinger af partiernes øjeblikkelige position i dansk politik.

Forleden fik piben dog en anden lyd, da spørgsmålet lød på hvem danskerne foretrak som statsminister.

Her kom det for alvor til udtryk, at en lang række danskere er bestemt ikke tilfredse med Mette Frederiksen, der må indse, at Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, for alvor haler ind på den danske statsminister.

Og resultatet har fået Mette Frederiksen til at sende en udfordring til Alex Vanopslagh. Her lægger hun ikke skjul på, at hun synes, at han skal melde sig som statsminister:

"Jeg synes, at Vanopslagh skal melde sig som statsminister, hvis det er det, han ønsker at være. For så kan vi få en mere fair debat end den, der er lige nu. Man kan ikke gemme sig væk, hvis man gerne vil påtage sig ledelsen af landet", lyder det fra Mette Frederiksen til TV 2.

Udtalelsen kommer i kølvandet på en Megafon-måling foretaget for TV 2, der viser, at 19 procent af befolkningen foretrækker Mette Frederiksen som statsminister, mens 17 procent foretrækker Alex Vanopslagh.

Det er en betydelig forskydning siden september, hvor samme måling viste, at 26 procent foretrak Mette Frederiksen og kun 10 procent foretrak Alex Vanopslagh.

Partiet afviser

Til trods for denne fremgang afviser Liberal Alliance at erklære Alex Vanopslagh som statsministerkandidat:

"Vi kommer ikke til at træffe en beslutning om, hvorvidt Alex Vanopslagh skal være statsministerkandidat ud fra meningsmålinger. Vi siger, at der skal være et blåt alternativ til det, vi har i dag", siger politisk ordfører Sólbjørg Jakobsen på TV 2 News.

Efter dannelsen af den midterregering mellem Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne i 2022 har dansk politik været præget af uvante tider, og denne politiske kontekst puster endnu mere ild i en intens kamp, hvor den politiske atmosfære, hvor fronterne mellem rød og blå blok begynder at trækkes op.