Mette Frederiksen: "Nu går vi atter mod lysere tider"

Skrevet af Julie Møller

21/12/2020
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Statsministeren deler sine tanker på Facebook.

Dagens topnyheder

Det har været en ualmindelig mørk december, og derfor er der nok mange, der er glade for, at vi nu går mod lysere tider.

“På den anden side af weekenden står årets korteste dag mandag den 21. december for døren. Her vender den nordlige halvkugle væk fra solen, hvilket giver os de korte dage. Nærmere præcist er det kl. 11.03, at kurven vender for den nordlige halvkugle, og dagene igen ganske langsomt tiltager i længde,” oplyste DMI på sin hjemmeside i sidste uge.

Det er ikke gået Mette Frederiksens næse forbi, at det er årets korteste dag, og på Facebook gør hun opmærksom på det.

“Årets korteste dag. Nu går vi atter mod lysere tider,” skriver hun og fortsætter:

“Vi kan alle bruge lidt ekstra lys i de her mørke dage. Vil derfor gerne bruge min julekalender i dag på netop det. En opfordring til jer alle om at dele jeres egne billeder med solskin fra året. Så vi kan minde hinanden om, at vi nu går en lysere tid i møde.”

I kommentarfeltet tager mange statsministerens opfordring til sig og deler private billeder.  

Det er ikke første gang

Det er ikke første gang, at Mette Frederiksen opfordrer sine følgere til at dele og like. ”Dobbeltklik på billedet og vis din opbakning til Nordjylland,” stod der i et opslag på Instagram fra Mette Frederiksen – kort efter at hun havde varslet corona-restriktioner i det nordjyske. På Facebook lagde hun et lignende opslag op tilbage i november. 

Dengang mødte opslaget kritik og blev kritiseret for at være en jagt på likes, skrev Journalisten. Men det afviste Jesper Petersen, politisk ordfører for Socialdemokratiet.

”Jeg kan ærligt talt ikke rigtigt forstå kritikken. Statsministeren viser sin opbakning og solidaritet med nordjyderne, der kommer til at lide ekstra afsavn. Det, at hun viser sin støtte og opfordrer andre til at gøre det samme, kan jeg kun se som noget positivt."

Du kan se hele Mette Frederiksens opslag om året korteste dag herunder: