Mette Frederiksen og Merkel er enige: Det går for langsomt

I Danmark har man rundet en milepæl, da over en halv million danskere har fået mindst et vaccinestik mod coronavirus.

Det er et tal, som Mette Frederiksen naturligvis glæder sig over, men hun mener dog fortsat, at vaccineproduktionen går for langsomt. 

Holdningen deler hun med Tysklands kansler, Angela Merkel, som Mette Frederiksen skulle have haft en lang snak med om netop dette emne.

Det skriver B.T. 

Læs også

Droppede frisørjobbet: Tjener nu 8,5 mio. kr. om året ved at sælge frække billeder

Såvel Mette Frederiksen som Angela Merkel mener, at produktionskapaciteten skal udbygges - og det kan kun gå for langsomt. 

"Jeg ser frem til at forfølge mulighederne både i EU og med de lande, der deler analysen."

"Vi skal gøre alt for, at vi ikke igen havner i en situation, hvor vi ikke kan vaccinere vores befolkninger i det tempo, vi ønsker. Blot fordi produktionen ikke kan følge med," skriver Mette Frederiksen i et opslag på Instagram.

Mette Frederiksen har for nylig været i Israel, da man vil åbne op for et samarbejde med Israel og Østrig om vaccineproduktion. 

I Israel har mere end 50 procent af landets indbyggere, der tæller ni millioner mennesker, fået mindst ét stik med vaccinen.

I Danmark har man formået at få vaccineret 8,8 procent af befolkningen. 

Og spørger man Mette Frederiksen, så håber hun på, at fremtidige fabrikker kan komme til at ligge i Danmark. 

"Det vil jeg vældig gerne kunne præsentere på dansk jord," fortalte Mette Frederiksen på et pressemøde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Østrigs kansler, Sebastian Kurz.

Læs også

Så meget har Oprahs interview med Meghan og Harry kostet

 

Dagens Gossip