Mette Frederiksen reagerer på omdiskuteret video: "Vi har alle et ansvar"

Skrevet af Julie Møller

155 uger siden

|

25/05/2021
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
"Vi har alle et ansvar," lyder det fra Mette Frederiksen.

Dagens topnyheder

“I går så jeg en video her på de sociale medier,” skriver Mette Frederiksen i opslag på sin sociale medier og henviser til en video, hvor man kan se en familie blive overfuset verbalt af en mand.

“Det her er ikke jeres land. Prøv at kigge på jeres hudfarve. I er gule, mand. I hører ikke til her,” siger manden til familien, der består af to børn og et forældrepar. Moren bærer tørklæde, og familien har tunesiske rødder, men bor i Danmark.

Videoen er optaget på Kastrup Havn i weekenden, og efterfølgende har moren, Kodes Hamdi, valgt at dele den på sociale medier.

Det er denne video, som landets statsminister nu kommenterer på.

“Forældre og to små børn må helt urimeligt lægge ører til ubehagelige og racistiske ord på grund af deres hudfarve. Det gjorde indtryk,” skriver hun og fortsætter:

“Familien havde modet til at sige fra i situationen. Vi har alle et ansvar for at sige fra - overfor racisme, had og diskrimination. Det hører ikke hjemme i Danmark,” slår Mette Frederiksen fast.

Stiller sig op i køen

Mette Frederiksen er ikke den eneste politiker, der har valgt at kommentere på videoen.

Kristian Hegaard, folketingsmedlem for Radikale Venstre, har også delt et opslag, hvor han tager afstand fra episoden.

“Denne video er forfærdelig. Den er racistisk. Den er modbydelig,” skriver han og bliver bakket op af Jan E. Jørgensen, folketingsmedlem for Venstre, der især er ked at at se, at det går ud over små børn.

“Racisme er afskyeligt. Uanset hvem den rammer - men i særlig grad, når det går ud over små børn,” skriver han i et opslag på Facebook.