Mette Frederiksen redder kinesisk rigmand: Mink-millioner havner i skattely

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der var mange, som ikke kunne holde tårerne tilbage, da Mette Frederiksen gav ordre til at aflive alle mink.

Pat Wong kunne derimod fejre, at Mette Frederiksen havde givet ordren til masseaflivningen, da det i sidste ende kan redde den kinesiske milliardær og skindhandler fra et kuldsejlet minkeventyr i Danamark. 

Wong ejer således 12 minkfarme i Vest- og Midtjylland, hvoraf alle har lavet massive underskud i flere år.

De seneste fem år har han tabt 108 mio. kroner på minkfarmene.

Læs også

Kvinde opdager, at hendes 'døde' mor er i live få sekunder før hun bliver kremeret

Det skriver B.T. 

Der er dog et flertal i Folketinget som landede en milliarderstatning til minkavlerne i mandags. Det kan sikre Pat Wong over 100. mio. kroner, selvom han har tabt penge på sine minkfarme i Danmark. 

Han kan derefter tage pengene med sig til Caymanøerne, som er kendt som værende blandt de mest berygtede skattelylande. Det er her, man finder Wongs moderselskab, Kingkey Financial International, som ejer minkfarmene. 

Formanden for Midtjylland Pelsdyravlerforening John Vagn Papsø kender godt til Pat Wongs minkfarme. Han håber, at man vælger at give erstatningen til lokalområdet, og ikke bidrager til Wongs skattelyplan. 

"En stor del af den erstatning, der kommer, vil gå til banken og eventuelt andre kreditorer. Det er mit håb, at det, der eventuelt måtte være tilbage, når regningerne er betalt, vil komme lokalsamfundet til gode ved at blive brugt til at starte noget nyt op," siger John Papsø til B.T.

Pat Wong nåede at få pelset mange af minkene i november. Han kan derfor ikke få fuld erstatning for tvangsaflivningen. Wong har dog derimod krav på erstatning for tabte indtægter ti år frem samt erstatning for bygninger, maskiner og burer.

Ifølge regnskabet har det en værdi på 76 mio. kroner. 

Beløbet kan dog ende med at blive større, når det er statens tur til at vurdere minkfarmene. 

Pat Wong skylder Ringkjøbing Landbobank 41 mio. kroner, men resten af erstatningsmillionerne kan han tage med sig til Caymanøerne. 

Læs også

Barn nummer tre: Nu åbner Amalie Szigethy op

 

 

Dagens Gossip