Midt i høj inflation: Flybilletter er billige som aldrig før

Foto: Shutterstock

Det er ikke alt, som er steget i den seneste tid. Flybilletter holder et historisk lavt niveau.

Stort set alt er blevet dyrere i takt med den stigende inflation. Det er blevet dyrere at handle, tanke og ligefrem også at se tv. Dog er det ikke alt, som er steget.

Flybilletter har nemlig holdt de lave priser, som der var før covid-19. Det viser en pressemeddelelse fra Travelmarket.

Læs også

De 13 symptomer på kræft du skal holde øje med

Et pristjek fra Dansk Flyprisindex viser, at gennemsnitspriserne på flybilletter endda er væsentlig billigere end niveauet før coronapandemien, som ellers også var ganske lavt.

Kigger man på flybilletter fra København, så er gennemsnitsprisen 27 procent lavere end i 2019. Prisen på flyrejser til europæiske storbyer som Amsterdam, London, Oslo og Paris er aldrig set billigere end i uge 36 i år.

Det samme er tilfældet i Danmarks næststørste lufthavn, Billund, hvor priserne også er et på et historisk lavt niveau. Fra Billund i uge 36 kunne man flyve tur-retur til Prag for 102 kroner. Fra København kunne man komme til London for 142 kroner i samme uge.

»Priserne på flybilletter til europæiske rejsemål bliver ved med at trodse den generelle prisstigning i samfundet,« udtaler administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket ifølge B.T. og tilføjer:

»Det er overraskende, når man tager den generelle inflation og decideret de stigende brændstofpriser med i betragtning,« siger direktøren.

Gennemsnitsprisen på flybilletter fra København er 438 kroner, når man sammenligner europæiske destinationer i undersøgelsen. Det er billigere end en normal returbillet fra Odense til København med DSB.

Læs også

'Ukendt' oksekød sælges som aldrig før: "Det er en god erstatning for en bøf"

 

Dagens Gossip