Midt i krisen: 150.000 danskere risikerer sort skærm

Foto: Shutterstock.com

Op mod 150.000 danskere kan blive ramt af en ændring, der sker den 31. marts. Her vil mange fjernsyn nemlig ikke længere kunne modtage antannesignalet, hvilket betyder sort skærm.

Der er rigtig mange danskere, der brugere mere tid på tv-skærmen disse dage, da de ikke har meget andet at give sig til.

Særligt når statsministeren stiller sig op og taler til hele nationen, er der mange, der følger med, men det kan fremadrettet blive svært for mange danskere.

Læs også

Advarsel: Det her må du ikke tage, hvis du har de mindste symptomer på coronavirus

Om blot to uger er der nemlig en risiko for, at 150.000 dansker bliver mødt af en sort skærm, når de tænder deres tv.

Årsagen skyldes, at tv-signalet bliver ændret. En beslutning der blev foretaget i 2015, men som først træder i kraft nu. 

Resultatet bliver, at alle danskere med et fjernsyn fra før 2012, ikke vil kunne modtage antennesignaler, som de ellers er vant til. Derfor vil de blive mødt af sort skærm, uanset hvilken kanal zapper over på.

Ændringen vil træde i kraft den 31. marts, så hvis du har planer om at følge med i flere af statsministerens pressemøder, eller gerne vil se flow-tv, så er du nødt til at investere i et nyere tv.

Mulighed for udskydelse

Grundet den helt særlige situation, som landet er under i øjeblikket, er der en sandsynlighed for, at kulturministeriet udskyder ændringen. 

Særligt Ældre Sagen har appeleret til, at man udskyder ændringerne, da mange ældre danske borgere har fjernsyn fra før 2012, og de har brug for de samme information i denne tid, som resten af den danske befolkning.

Hvis du har brug for at finde du af, om dit tv bliver ramt af ændringen, og om ændringen bliver udskudt, så kan du læse mere på Kulturministeriets kampagneside, www.sortsignal.dk.

Læs også

Udvist af Danmark på grund af underbukser

 

 

Dagens Gossip