Midt under interview: Forbipasserende kvinde får prins Joachim til at bryde ud i gråd

Foto: Kongehuset

Prins Joachim har i den seneste uges tid været mere i medierne, end han plejer. Og under et nyligt interview, fik han pludselig tårer i øjnene.

For få dage side smed Kongehuset en sand bombe. Det blev meddelt, at alle prins Joachims børn ville blive frataget deres prinse- og prinsessetitler.

Læs også

Nu tager IKEA konsekvensen

Det betyder, at fra den 1. januar 2023 skal prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena ikke lære tiltales som prins og prinsesse. Derimod kommer de til at bære titlerne som grever og komtesse af Monpezat.

"I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder," lød det i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Det betyder også, at prins Joachims fire børn, som han har med henholdsvis grevinde Alexandra og prinsesse Maria, ikke længere vil blive omtalt som kongelige højheder.

Beslutningen om, at hans børn skal fratages sine prinse- og prinsessetitler, har prins Joachim ikke den store forståelse for.

I et interview med Ekstra Bladet udtalte han, at hele familien var meget kede af det, og at det ikke var 'sjovt at se sine børn på den måde blive gjort fortræd'.

Efterfølgende har han og prinsesse Marie også givet et interview til B.T. Her måtte de dog pludselig stoppe interviewet, da en forbipasserende kvinde kom med en udtalelse.

"De vil altid være prinser og prinsesser i mine øjne," lød det fra en kvinde fra Paris, der kom forbi, da prins Joachim og prinsesse Marie blev interviewet af B.T.

Episoden bliver nævnt i slutningen af podcasten 'Kongehuset bag kulissen', der blev udgivet lørdag, hvori prins Joachim og prinsesse Marie satte ord på deres syn på sagen. Her gjorde de det meget klart, at de var chokerede over dronning Margrethes beslutning.

Jakob Heinel Jensen, der er vært og interviewer, fortæller i podcasten, at både prins Joachim og prinsesse Marie blev meget rørte over kvindens bemærkning. Det førte til, at de begge stod med tårer i øjnene, og at interviewet derfor måtte sættes på pause.

Læs også

Politiet afspærrer parkeringshus: Efterforskning i gang

I interviewet afslører prins Joachim desuden, at han ikke har haft kontakt til sin mor, dronning Margrethe, siden der blev meldt ud om hendes beslutning.

 

Dagens Gossip