Mikkel Hansen melder ud om sin VM-deltagelse

Skrevet af Julie Møller

06/01/2021
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mikkel Hansen har tidligere fortalt, at han overvejede at melde afbud til VM.

Dagens topnyheder

Når herrelandsholdet i håndbold tager afsted til VM i Egypten på tirsdag, er Mikkel Hansen også en del af gruppen. Det har dog ikke været en helt så ligetil beslutning for landsholdsstjernen at pakke håndboldskoene.

Til Jyllands-Posten fortalte han, at overvejelserne om et afbud var i tankerne.

“Jeg ved ikke, om man burde aflyse turneringen, men der burde i hvert fald ikke være nogen som helst tilskuere til stede. Jeg kan ikke se meningen i, at vi spillere skal leve i en boble på et hotel og er tvunget til at isolere os på samme måde som ved kvindernes EM for så at køre til en hal og spille foran en masse mennesker. Det giver ingen mening,” siger han.

Op til 3.000 tilskuere. 

Men selvom det ikke giver mening for Mikkel Hansen, så har de egyptiske værter nu meldt ud, at 20 procent af hallernes tilskuerkapacitet bliver taget i brug i Egypten. Den største VM-hal har plads til 17.000 fans, og det betyder, at mere end 3000 fans vil være til stede på tribunerne under en del af kampene. 

Trods tilskuere i hallerne, så har Mikkel Hansen alligevel valgt at pakke sportstasken og tage afsted til slutrunden. 

“Det er en stor ære og en kæmpe stolthed, hver eneste gang man får lov til at repræsentere sit land. Især til et VM. Og så nyder jeg at spille på landsholdet og være en del af den her gruppe, som har det rigtig godt sammen,” siger Mikkel Hansen til DR Sporten og tilføjer:

“Jeg er en del af et hold, og med den rolle jeg har, er der også mange, der er afhængige af, at jeg møder op. Vi har et stort behov for at vise, at vi er bedre, end vi viste ved EM sidste år.”

I januar 2020 missede Danmark chancen for en plads i mellemrunden efter et nederlag til Island og et uafgjort resultat mod Ungarn. Det betød et tidligt EM-exit for Mikkel Hansen og resten af det danske herrelandshold.