Militære efterretninger viser: De forbereder atomaffyring

Foto: Shutterstock

Militæret har set tegn på, at de er i færd med at forberede en atomaffyring. Det lyder, at der vil være tale om en testaffyring fra en ubåd.

Militæret i Sydkorea siges at have set tegn på, at Nordkorea er i færd med at forberede sig til en atomaffyring. Efterretningerne peger på, at der skulle være tale om en testaffyring af en atomraket fra en ubåd.

Læs også

Solgt i Kvickly, Fakta m.fl. landet over: Aftensmadshit tilbagekaldes

Sådan lyder det fra nyhedsbureauet Yonhap ifølge Ritzau.

Det er en melding, der kommer kun få dage før, at den amerikanske vicepræsident, Kamala Harris, kommer på besøg i landet.

Nyhedsbureauet skriver også, at Yook Suk-Yeol, der er præsident i Sydkorea, er opmærksom på, at Nordkorea kan være i fuld gang med t forberede sig til at udføre en testaffyring.

Det fremgår af en officiel erklæring fra præsidentens kontor.

Yonhap skriver, at det sydkoreanske militær har konstateret, at der er en række forberedelser, der er ved at blive udført i Sinpo, der er en by i den nordkoreanske provins Syd-Hamgyong.

Oplysningerne kommer fra en unavngiven kilde fra det sydkoreanske militær, hvorfor nyhedsbureauet har oplysninger fra en person tæt på sagen.

Tidligere på ugen blev der desuden delt oplysninger i en rapport fra en amerikansk tænketank. I denne rapport fremgår det også, at man via satellitbilleder har haft mulighed for at se, at en række aktiviteter er i gang i Sinpo.

De to lande har tidligere ligget i krig med hinanden. Det gjorde de fra 1950 til 1953, hvor de to lande udkæmpede en blodig og voldsom krig, der endte med at koste flere millioner mennesker livet.

Krigen ophørt udelukkende, fordi der i 1953 blev indgået en våbenstilstand. Formelt set er krigen mellem de to lande dog aldrig blevet afsluttet, hvilket flere gange har givet anledning til bekymringer.

Læs også

Regeringsjubilæet markeres: Én detalje er yderst opsigtsvækkende

I krigen, der varede fra 1950 til 1953, deltog USA også. De udsendte nemlig soldater, der kæmpede på Sydkoreas side. Hertil var både Kina og Sovjetunionen også involveret, men de støttede derimod Nordkorea.

 

Dagens Gossip