Mindst 97 er dræbt i angreb i Nigeria

Omkring 150 mennesker er dræbt i formodede angreb fra den islamistiske gruppe Boko Haram i Nigeria.

Militante, som menes at være tilknyttet Boko Haram-bevægelsen, har dræbt mindst 97 mennesker i landsbyen Kukawa i det nordøstlige Nigeria, siger øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

- Angrebsmændene har dræbt mindst 97 mennesker, siger en af de lokale i landsbyen, en mand ved navn Kolo.

En lokal fisker bekræfter dødstallet ved angrebet, der fandt sted onsdag.

Yderligere 48 muslimer meldes dræbt i angreb på to landsbyer i samme region, siger øjenvidner og en lokal politiker.

- Bevæbnede mænd fra Boko Haram dræbte 48 mænd og sårede 11 andre ved angrebet, siger lokalpolitikeren, Mohammed Tahir.

Boko Haram, der kæmper for at oprette en islamisk stat i den nordøstlige og muslimske del af Nigeria, har for nylig erklæret, at den er allieret med den militante bevægelse Islamisk Stat, som har udråbt et kalifat i dele af Irak og Syrien.

Islamisk Stat har opfordret sine allierede og tilhængere til at gennemføre angreb under muslimernes hellige måned, ramadanen, som begyndte for omkring to uger siden.

Boko Haram indledte sit voldelige oprør i Nigeria for seks år siden og har siden da foretaget mange bombeattentater, ofte selvmordsaktioner, mod overvejende kristne mål, blandt andet kirker og skoler.

Omkring 15.000 mennesker er dræbt under den islamistiske kampagne, og 1,5 millioner mennesker er tvunget på flugt fra deres hjem.

Boko Haram er først og fremmest aktiv i Nigeria, men har også gennemført angreb i andre lande i regionen. I februar indgik Nigeria, Niger, Tchad og Cameroun en koalition, hvor de indledte en målrettet militærkampagne mod Boko Haram.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip