Mindst otte er dræbt og mange taget som gidsler i Tunis

Skrevet af admin

18/03/2015

Dagens topnyheder

Mindst syv udenlandske turister og en tuneser er dræbt i forbindelse med en skudepisode, hvor bevæbnede mænd havde udset sig nationalmuseet i den tunesiske hovedstad, oplyser landets myndigheder ifølge BBC.

Turister fra en række europæiske lande er taget som gidsler på museet, der er nabo til landets parlament, oplyser en lokal radiostation. Nogle er sluppet ud, men mange er fortsat inde i museumsbygningen.

Ifølge talsmand for landets indenrigsministerium Mohamed Ali Aroui befinder der sig to gidseltagere med kalasjnikov-automatgeværer inde i Bardomuseet, der er omringet af sikkerhedsstyrker.

- Vi ved, at en kvindelig turist er såret, siger Aroui uden at komme med flere detaljer. Dog betegner han episoden som et terrorangreb.

Museet er internationalt kendt for dets antikke samling og en stor turistattraktion i Tunis.

Det står ikke klart, hvor mange gidsler der er inde i museet, eller hvad der er sket, men flere lokale medier oplyser, at der også er blevet affyret skud mod parlamentet, som er nabo til Bardomuseet.

Angiveligt skal tre bevæbnede mænd også have angrebet parlamentet, hvorfra der er hørt flere skud. Da angrebet fandt sted, drøftede parlamentarikerne et anti-terrorlovforslag.

Parlamentet er nu evakueret.

Den islamistiske parlamentariker Monia Brahim siger til nyhedsbureauet AFP, at arbejdet i parlamentet blev indstillet umiddelbart efter skyderiet, og at parlamentsmedlemmerne blev bedt om at samle sig i parlamentssalen.

Samtidig med, at Tunesien betragtes som det eneste land, hvor det folkelige oprør under Det Arabiske Forår i 2011 førte til en vellykket demokratisk proces, er der alvorlig bekymring for sikkerheden i landet.

Det skyldes, at nabolandet Libyen er blevet stadig mere ustabilt, og militante fra ekstremistgruppen Islamisk Stat har vundet et solidt fodfæste.

Tunesien styres nu af både sekulære og moderate islamistiske politikere.

/ritzau/Reuters