Minister har fået 4. stik: Nu er han smittet med corona

Foto: Menahem Kahana/AFP/Ritzau Scanpix

Ministeren har fået sit fjerde stik. Til trods for dette, er han nu smittet med coronavirus.

Den israelske finansminister, Avigdor Lieberman har meddelt, at han er blevet smittet med coronavirus. Derfor er han nødt til at isolere sig derhjemme. Han understreger dog, at han vil fortsætte med sit arbejde hjemmefra. Det skriver The West Australian.

Læs også

Kvinde dør pludseligt 2 uger efter sin datters fødsel

"Jeg har det godt og vil isolere mig i de næste par dage," skriver den 63-årige Avigdor Lieberman i et kort opslag på det sociale medie Twitter.

Lieberman er ikke den eneste israelske minister, der er blevet ramt af den smitsomme virus. Mandag blev det meddelt, at udenrigsminister Yair Lapid er blevet testet positiv for coronavirus.

På det seneste har Lieberman været udsat for en del kritik, da han ikke har ydet mere statsstøtte til israelske virksomheder i takt med, at Omikron-varianten har sat fart på smittetallene.

Den stigende smitte i Israel har resulteret i, at mange virksomheder kæmper med et stort sygefravær. Det skyldes ikke kun, at deres ansatte er smittet, men også, at de skal lade sig isolere som nærkontakter.

"Jeg vil fortsætte med at føre ansvarlig økonomisk politik hjemmefra, holde styr på dataene og planlægge fremtidige skridt," lød det fra Lieberman i et Twitter-opslag, der virker til at være et svar på kritikken.

Den 10. januar delte den israelske finansminister et billede af sig selv på de sociale medier. På billedet ser man, at den 63-årige minister får sin fjerde dosis af coronavaccinen.

Israel var det første land til at begynde på at tilbyde et fjerde stik til deres indbyggere. De mest sårbare blev tilbudt det fjerde stik allerede i slutningen af december, hvorefter der blev udvidet til alle over 60 år samt sundhedspersonale i januar.

Sundhedsministeriet siger, at det tredje stik, som er den første booster-vaccine, øger beskyttelsen syv dage efter vaccinen. De har dog endnu ikke frigivet data om effektiviteten af det fjerde stik.

Læs også

Vedtaget: Nu bliver det lovpligtigt at være vaccineret

Israel, der har en befolkning på 9,4 millioner, har bekræftet omkring 1,7 millioner tilfælde af coronavirus siden starten af pandemien. Derudover har de også registreret mere end 8.000 dødsfald.

 

Dagens Gossip