Minister har fået 4. stik: Nu er han smittet med corona

Skrevet af Nicolai Busekist

21/01/2022
Foto: Menahem Kahana/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Menahem Kahana/AFP/Ritzau Scanpix
Ministeren har fået sit fjerde stik. Til trods for dette, er han nu smittet med coronavirus.

Mest læste i dag

Den israelske finansminister, Avigdor Lieberman har meddelt, at han er blevet smittet med coronavirus. Derfor er han nødt til at isolere sig derhjemme. Han understreger dog, at han vil fortsætte med sit arbejde hjemmefra. Det skriver The West Australian.

"Jeg har det godt og vil isolere mig i de næste par dage," skriver den 63-årige Avigdor Lieberman i et kort opslag på det sociale medie Twitter.

Lieberman er ikke den eneste israelske minister, der er blevet ramt af den smitsomme virus. Mandag blev det meddelt, at udenrigsminister Yair Lapid er blevet testet positiv for coronavirus.

På det seneste har Lieberman været udsat for en del kritik, da han ikke har ydet mere statsstøtte til israelske virksomheder i takt med, at Omikron-varianten har sat fart på smittetallene.

Den stigende smitte i Israel har resulteret i, at mange virksomheder kæmper med et stort sygefravær. Det skyldes ikke kun, at deres ansatte er smittet, men også, at de skal lade sig isolere som nærkontakter.

"Jeg vil fortsætte med at føre ansvarlig økonomisk politik hjemmefra, holde styr på dataene og planlægge fremtidige skridt," lød det fra Lieberman i et Twitter-opslag, der virker til at være et svar på kritikken.

Den 10. januar delte den israelske finansminister et billede af sig selv på de sociale medier. På billedet ser man, at den 63-årige minister får sin fjerde dosis af coronavaccinen.

Israel var det første land til at begynde på at tilbyde et fjerde stik til deres indbyggere. De mest sårbare blev tilbudt det fjerde stik allerede i slutningen af december, hvorefter der blev udvidet til alle over 60 år samt sundhedspersonale i januar.

Sundhedsministeriet siger, at det tredje stik, som er den første booster-vaccine, øger beskyttelsen syv dage efter vaccinen. De har dog endnu ikke frigivet data om effektiviteten af det fjerde stik.

Israel, der har en befolkning på 9,4 millioner, har bekræftet omkring 1,7 millioner tilfælde af coronavirus siden starten af pandemien. Derudover har de også registreret mere end 8.000 dødsfald.