Minister i børnesag: Kommune skal rette ind

Skrevet af admin

28/08/2014

Mest læste i dag

Ankestyrelsen - landets øverste klageinstans, har bestemt, at et søskendepar fra Odense skal hjem til deres plejeforældre, som de har boet hos, siden de blev født.

Men helt usædvanligt er Odense Kommune gået imod den afgørelse, og det får nu socialminister Manu Sareen (R) til at gå ind i sagen.

Ministeren henstiller til, at landets kommuner følger styrelsens afgørelser.

- Kommunerne skal selvfølgelig rette sig efter de afgørelser, som Ankestyrelsen træffer. Andet er helt uacceptabelt, siger Manu Sareen i en skriftelig kommentar til Ritzau.

På trods af afgørelsen fra Ankestyrelsen om, at søskendeparret Lars og Laura på 13 og 11 år skal tilbage til deres plejeforældre, så fastholder kommunen altså sin beslutning om, at de skal være tvangsanbragt på hver sit opholdssted.

Ifølge familie- og velfærdschef Stig Thomasen i Odense Kommune er der nye oplysninger i sagen, som Ankestyrelsen ikke kender til.

Og det har socialministeren forståelse for.

- Jeg kan forstå, at Odense Kommune mener, at der er kommet nye oplysninger i sagen siden Ankestyrelsens afgørelse. Dem vil Ankestyrelsen undersøge og vurdere, om der skal tages yderligere skridt, så vi sikrer den rigtige indsats for børnene, siger Sareen og tilføjer:

- For børn må aldrig blive kastebold mellem systemerne - de har brug for en tryg og stabil opvækst.

Sagen er endt hos Ankestyrelsen på baggrund af en klage fra børnenes biologiske familie, som ønsker, at børnene skal være anbragt hos plejeforældrene Elin og Steffen Søndergaard.

Børnenes moster, Pernille Thor, sagde til Ritzau onsdag, at både hun og den øvrige familie er rystet over kommunens beslutning.

- Min søster og børnenes far er ude af stand til at tage sig af børnene. Derfor har plejeforældrene været deres mor og far. De har betydet alt for dem.

- Hvorfor skal der overhovedet være en Ankestyrelse, hvis kommunen bare kan gøre, som den selv vil. Det er dybt frustrerende, siger hun.

Begge børn har diagnosen ADHD, og ifølge Odense Kommune overstiger deres behov for professionel behandling tilknytningen til plejefamilien.

/ritzau/