Minister: Udenlandske studerende kommer ikke for SU

admin

|

26/03/2015

Dagens topnyheder

Det stigende antal af udenlandske studerende, der modtager SU under reglerne for vandrende arbejdstagere, er ikke noget problem, men derimod en gevinst for Danmark.

Det mener uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), efter at en ny opgørelse har vist, at antallet i 2014 steg med 85 procent til 5357.

- Det er rigtig godt for Danmark, at vi kan tiltrække udenlandske studerende og vi ved, samlet set er det en økonomisk gevinst, fordi mange af dem bliver og bidrager til arbejdsstyrken, siger hun til Ritzau.

Ministeren henviser til en analyse fra DEA, som har studeret nettobidraget til samfundsøkonomien fra 6000 udlændinge, som gennemførte en videregående i Danmark i perioden fra 1996 til 2008.

Den konkluderer, at de studerende i gennemsnit bidrager med godt og vel 27.000 kroner per person.

- Der er intet, der tyder på, at de kommer for at få SU. De kommer, fordi vi har gode uddannelser, konstaterer ministeren.

De seneste tal har ellers fået Venstre til at lufte en bekymring for, at de studerende kommer til landet på grund af ydelserne.

- Uddannelserne siger det modsatte. De studerende er mere hårdtarbejdende, de yder en kæmpe indsats og fire ud af fem vil gerne blive i Danmark og arbejde.

- De er rede til at bidrage, og det gør de også. Det er en god forretning, selv om nogen tager hjem, siger ministeren, som forsikrer:

- Vi har udarbejdet en række kriterier for, om man kan få SU, så det er studerende, der kommer til Danmark for at uddanne sig. Hvis man ikke gør det, kan man selvfølgelig heller ikke få SU, og det kontrollerer vi tæt.

/ritzau/