Ministerforslag: Fire dages arbejdsuge

Sanna Marin foreslår fire dages arbejdsuger. Foto: Shutterstock

Finlands nye premierminister Sanna Marin vil indføre kortere arbejdsuger. Nu skal finnerne kun arbejde i fire dage og kun seks timer om dagen.

I dag arbejder finnerne otte timer om dagen, fem dage om ugen. Det er sådan set ligesom i Danmark, men det skal laves om, hvis det står til Finlands nye premierminister, Sanna Marin, 34. 

Den finske premierminister er den næstyngste regeringschef i verden, og hendes vision er, at forslaget skal give finnerne mulighed for at tilbringe mere tid med deres familier. Den finske regering er en koalition på fire partier, der alle ledes af kvinder. Tre af partierne ledes af kvinder under 35 år. 

"Jeg tror, folk fortjener mere tid med deres familier, deres kære, deres hobbyer og andre aspekter af livet. F.eks. kultur," forklarer den finske premierminister om sit forslag. "Det vil være det næste skridt for os i arbejdslivet."

Før Sanna Marin blev premierminister, bestred hun stillingen som transportminister i Finland. 

Medlemmerne af regeringskoalitionen er generelt positivt indstillet overfor forslaget. 

I Sverige blev der lavet forsøg med seks timers arbejdsuger allerede i 2015. Det viste generelt at produktiviteten blev sat i vejret. Nu venter vi så på, om Mette Frederiksen vil foreslå det samme som hendes yngre kollega i Finland.

Læs også

Mange dansker er blevet opkrævet for mange penge? - Sådan får du dine penge retur

 

 

 

Dagens Gossip