Model blev hjerneskadet af kringle: Nu modtager hun 180 millioner i erstatning

Foto: Privat

En model blev permanent hjerneskadet efter at have spist en kringle med jordnøddesmør, man har nu vundet en retssag der giver hende 180 millioner kroner i erstatning, efter en jury dømte at hun var uagtsomt behandlet af den reagerende ambulance.

Chantel Giacalone modtog fredag den 9. april omkring 180 millioner kroner, efter en jury mente, at en MedicWest Ambulance, ikke reagerede korrekt, da de skulle behandle hendes anafylaktiske chok, efter at hun havde indtaget en kringle med jordnøddesmør.

Hendes sønderknuste familie er glade for, at hun vil blive "taget hånd om" resten af sit liv, men sagde, at det tog otte års "angst" for at komme til dette punkt - det skriver Daily Star.

Læs også

Nu melder eks-kæresten ud: Det ved jeg om Sidney Lees død

Den 27-årige gik i anafylaktisk chok ved en Las Vegas-koference i februar 2013, efter at hun tog en bid af en kringle der indeholdt jordnøddesmør, hvilket hun er ekstremt allergisk over for.

Hun blev derefter taget til MedicWest Ambulance station, som kørte den medicinske behandling til konferencen, hvor hun mistede bevidstheden i et par minutter.

Chantel viste sig at have mistet ilt til hendes hjerne i løbet af denne tid, forårsaget hendes lammelse.

Hendes families advokat, Christian Morris, hævdede MedicWest var uagtsom i form af  manglende epinephrin behandling, der er nødvendig for allergiske reaktioner.

Morris sagde, at lægerne kun havde intramuskulær epinephrin i deres tasker, som de end ikke brugte.

MedicWest benægtede enhver forseelse og sagde, at Giacalone aldrig mistede bevidstheden, mens hun var i deres varetægt.

Advokat for ambulancefirmaet, William Drury, sagde hvis juryen fandt selskabet skyldig, 50 millioner kroner ville være rigeligt, i forhold til erstatning.

Drury hævdede også, at Giacalone havde en øget følsomhed over for jordnødder, hvilket gør resultatet uundgåeligt.

Ikke desto mindre. En unge kvinde mistede nærmest al livskvalitet som resultat af den manglende behandling, og det samme gjorde hendes forældre.

Jack, 70, og hans kone Deborah, 59, giver 24-timers pleje til deres datter, der nu kun kan kommunikere gennem hendes øjne.

Deborah sagde: "Jeg vil ikke have hende til at være andre steder. Jeg elsker hende, og hun elsker mig.

"Det er meget svært at tage sig af hende, men jeg ville ikke have det på nogen anden måde."

Chantels værelse er i øjeblikket i spisestuen, og parret sagde, at de vil bruge en del af mange millioner til at købe et nyt hjem med bedre mobilitet. og vilkår for deres datter.

Læs også

Her er symptomerne på Abekopper

 

 

Dagens Gossip