Mødrehjælpen kom i mål på sidste dag

Køen til julehjælp har været ualmindelig lang i år, men i de sidste dage inden juleaften lykkedes det Mødrehjælpen at skaffe penge til de trængte familier på ventelisten.

- Det er nogle meget lettede forældre, vi har sendt checks til her de sidste dage, som nu kan glæde sig til en jul uden alt for mange bekymringer, og som kan give deres børn en god jul, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

I alt modtog Mødrehjælpen 4192 ansøgninger. Det er 28 procent flere end sidste år, og blandt dem kom 1714 gennem nåleøjet.

Ud over dårlig økonomi kendetegner det familierne, at de er ramt af personlige problemer som psykisk sygdom, dødsfald i den nærmeste familie eller en skilsmisse.

I midten af december vurderede Mødrehjælpen, at det ville være svært at hjælpe alle de berettigede familier, og derfor appellerede organisationen til privatpersoner og virksomheder om at støtte indsamlingen.

Den appel havde så stor effekt, at organisationen ud over at hjælpe flere gennem julen, kan styrke sin rådgivningsindsats næste år, så flere familier får langsigtet hjælp til at tackle sociale og økonomiske problemer.

Som led i en ny strategi satser Mødrehjælpen sammen med Dansk Røde Kors, Landsforeningen af Kvindekrisecentre og Børnehjælpsdagen i højere grad på at kombinere pengegaver med rådgivning

Med støtte fra Egmont Fonden får 2000 familier til næste år hjælp til at tage livtag med nogen af deres grundlæggende problemer, så de på længere sigt kan klare sig selv.

I alt giver Egmont årligt syv millioner kroner til projektet, som forpligter de fire organisationer til at kombinere en økonomisk håndsrækning med rådgivning.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip