Myndigheder advarer: Opbevar det ikke i bilen

Foto: Shutterstock

Det frarådes at bruge bilen til at opbevare din håndsprit. Det kan nemlig udgøre en decideret brandrisiko.

Opbevarer du håndsprit i din bil, selvom det er meget varmt, kan det medføre brandfare.

Læs også

200.000 kunder raser over supermarked: Vil have det stoppet

Det har fået de svenske beredskabsmyndigheder til at udsende en advarsel om dette, skriver det svenske nyhedsbureau TT ifølge Ritzau.

Hvis det er meget varmt, kan din bil forvandles til, hvad der næsten er en sauna. Når det bliver så varmt, vil det få alkoholen i håndspritten til at fordampe.

Selvom det lyder ganske ufarligt, er det bestemt ikke tilfældet. Når alkoholen fordamper, skaber det nemlig gasser, der kan antændes.

"Jo varmere, det er, jo hurtigere fordamper det, og jo mere gas er der, som kan antændes," fortæller Peter Albertsson fra det svenske direktorat for sikkerhed og beredskab MSB

De brændbare dampe antænder naturligvis ikke sig selv, men kan blive antændt af flere ting. Blandt andet kan det blive antændt af gnister, der kan forårsages af statisk elektricitet.

Den statiske elektricitet er ikke noget, man hverken kan mærke eller se. Ifølge Peter Albertsson ændrer det dog ikke på, at det er tilstrækkeligt til at antænde en dampsky.

Af denne grund opfordrer han til, at man altid sørger for at opbevare sin håndsprit et køligt sted. Ydermere anbefales det også, at man altid benytter sig af flasker med tætte låg.

Man bør altid undgå at opbevare sin håndsprit på steder med høje temperaturer eller i direkte sollys. Af denne grund skal man altså undgå at lade håndsprit ligge i bilen.

På grund af de høje temperaturer, der har ramt Skandinavien i de seneste dage, har de svenske beredskabsmyndigheder besluttet at udsende en advarsel.

Læs også

Så mange millioner har Statsministerens anretterkøkken kostet

Vælger du at opbevare din håndsprit i din bil, løber du derfor en stor risiko. Da det kan udgøre en brandfare, er der en risiko for, at du vender tilbage til en udbrændt bil, hvis du gør det.

 

Dagens Gossip