Mystisk kilde meldte Putin død: Nu giver bizar tale anledning til nye spekulationer om Putins helbred

12/11/2023 10:49

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Den noget så bizarre tale giver anledning til nye spekulationer om Putins helbred.

Mest læste i dag

En nylig tale af en russisk politiker tæt på Vladimir Putin har vakt nye spekulationer om den russiske præsidents helbred.

Ifølge T-Online er politikeren, Nikolaj Patrusjev, tidligere chef for efterretningstjenesten FSB og medlem af det russiske sikkerhedsråd, blevet set i en bizar video, hvor han omtalte Putin i datid.

Iført helt sort stod den tidligere chef for efterretningstjensten FSB ved en talerstol med en stor skærm i baggrunden, der viste billeder af Putin.

Videoens sammenhæng og tidspunkt er dog i skrivende stund uklart.

I sin tale mindedes Nikolaj Patrusjev behovet for stærkt lederskab efter Sovjetunionens sammenbrud i 90'erne.

Her var han klar i spyttet om Putin, som han blandt andet kaldte for en leder, der først var premierminister, derefter valgt præsident, og ifølge forfatningen blev formand for det russiske sikkerhedsråd.

Men selvom han ikke lagde skjul på, at han var yderst tilfreds med Putin, så var det noget helt andet der løb med overskrifterne.

Hans brug af datid, når snakken faldt på Putin, vakte opsigt.

Den russiske oppositionspolitiker Gennadij Gudkov, også et tidligere medlem af FSB, gjorde nar af optrædenen på Twitter og spurgte, om en mindehøjtidelighed var begyndt, og henviste til forudsigelser af den russiske analytiker Valerij Solovej, der hævdede, at Putin døde den 26. oktober.

Kreml har gentagne gange afvist rygter om Putins død - men bekymringerne om hans helbred består.