Nabo så røg fra hus og slog alarm: 38-årig mand død af eksplosion fra e-cigaret

Foto: Shutterstock

En 38-årig mand er død som følge af brugen af en e-cigaret, lyder det fra amerikanske myndigheder.

Det var et forfærdeligt syn, der ventede brandmændene den 5. maj i byen St. Petersburg i den amerikanske stat Florida.

En nabo havde set at der var gået ild i ejendommen og tilkaldt assistance, men da hjælpen ankom til stedet, var den 38-årige Tallmadge D’Elia allerede afgået ved døden, skriver Mirror.

- Jeg så at røg steg op af hans tag, og vi håbede, at der ikke var nogen hjemme, men så fandt vi ud af at han var hjemme, lyder det fra den unavngivne nabo, der tilkaldte hjælp.

Inde i huset var der betydelig brandskade, og den 38-årige mand var blevet forbrændt på 80 procent af sin krop. Nu har en obduktion vist, at den 38-årige mand blev dræbt af to stykker plastik, der som projektiler var blevet skudt ind i mandens hjerne.

Læs også

Kvinde fyret: Bagte chokoladekage og tilsatte ubehagelig ingrediens, da kollega fejrede sidste dag

Koblet sammen med det voldsomme forbrændinger i ansigtet har retsmedicineren konkluderet, at det dødsfaldet skyldtes at e-cigaretten eksploderede og tog livet af manden i en ulykke.

38-årige Tallmadge D’Elia døde som følge af den eksploderende e-cigaret. Foto: Privat

- Det er et forfærdeligt chok. Alle som har prøvet at miste en søn, ville ikke have at andre skal miste på den her måde, siger offerets far i en udtalelse til pressen.

Dødsfaldet er eftersigende det første registreret dødsfald på grund af e-cigaretter i USA. I USA har der fra 2009 til 2016 været 195 episoder med e-cigaretter, der har ført til 133 ulykker, hvoraf 38 af dem er betegnet som alvorlige.  

Tallmadge D’Elia brugte en Smok-E Mountain Mech Works e-cigaret, der ikke har nogle sikkerhed i forhold til at e-cigarretten kan overophede.

Læs også

Dette sker der med din krop, hvis du spiser yoghurt hver dag

En talsmand fra firmaet bag e-cigaretten mener, at ulykken skyldtes, at det 38-årige offer har brugt et forkert batteri sammen med e-cigaretten.

Det er langt fra første gang, at en e-cigaret eksploderer med alvorlige ulykker til følge. En far mistede syv tænder, da e-cigaret eksplodererede i munden på ham 

 

Dagens Gossip