Næste skridt i Emilie Meng-sagen: Så mange penge kræver familien i erstatning

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

15/05/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Bistandsadvokaten har du fundet frem til erstatningskravet for den sorgende familie.

Dagens topnyheder

I går, den 14. maj bliver der ved Retten i Næstved taget hul på en af de mest opsigtsvækkende sager i nyere tid.

Tiden skal spoles tilbage til foråret 2023, hvor der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.

Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022.

Indtil i går har det stået klart, at den nu 33-årige mand nægtede sig skyldig i hovedparten af anklagerne mod ham, men sidenhen er det kommet frem, at han har erkendt flere forhold.

Den 33-årige mand har erkendt sig skyldig flere forhold i sagen om den 13-årige pige. Det drejer sig om langvarig frihedsberøvelse, samt vold. Han nægter sig dog skyldig i forsøg på manddrab.

I den forbindelse erkendte han en række forhold, men snakken var en helt anden med de andre sager, som han nægter sig skyldig i. Det vil sige, at han nægter sig skyldig i begge forhold om Emilie Meng og den 15-årige efterskoleelev.

Erstatningskrav

Mai-Brit Storm Thygesen, bistandsadvokaten for Emilie Mengs familie, fortæller, at hun stiller et erstatningskrav på 400.000 kroner til Emilie Mengs mor, og 200.000 kroner til hver af de to søskende. Samlet 800.000.

Dertil kommer andre poster i forbindelse med drabet, så samlede erstatningskrav lyder på 934.503 kroner, skriver Se og Hør.