Næsten alle smider det ud: Det er guld værd i haven

Skrevet af Emil Martesen

03/02/2024
Foto: YouTube
Hvis du overvejer at smide det i skraldespanden, så bør du tænke dig om en ekstra gang.

Mest læste i dag

Hvis du er blandt dem, der har indimellem lægger vejen forbi haven, så bør du læse med her. 

For det har nu set dagens lys, at du med brugte teposer kan gøre haven til et paradis. 

Du kan se videoen af de geniale trick i bunden af artiklen. 

For i stedet for at smide dine brugte teposer ud efter at have brygget te, kan du bruge dem til at forvandle din have til et sandt planteparadis. 

Det er nemlig ingens næse gået forbi, at det indimellem kan være problematisk at dyrke forskellige frøplanter, da mange af dem ikke spirer, selvom du giver dem masser af kærlighed og pleje. 

Men nu er der tilsyneladende fundet en simpel måde at forbedre dine planters på. 

Og alt, du skal gøre, er at begrave en brugt tepose i jorden. 

Den brugte tepose tilfører ekstra ernæring til din have. Teposer indeholder tanniner og næringsstoffer, der fungerer som naturlig gødning til jorden. Teposen er lavet af fibre fra abacaplantens stamme, der stammer fra banantræet. Te opløses let i jorden og skaber et sundt miljø for blomster og planter at vokse i. 

Ikke kun det, brugte teposer holder også orme væk fra dine blomster og planter. Duften fra teposerne og kaffegrumsen skræmmer vækstskabende kryb, der gerne vil sætte tænderne i dine dyrebare planter. 

En brugt tepose kan også være en smart tilføjelse til din kompostbunke. Syrerne i teen fremskynder opløsningen af ​​forbindelserne, hvilket betyder, at du kan bruge komposten til din have meget hurtigere end normalt. 

Og ved at begrave en brugt tepose nær rødderne af dine blomster og planter, hjælper du dem med at holde på vandet bedre. Dette sikrer, at de forbliver sunde og velplejede. 

Men det stopper ikke her. 

Teposen har også en effekt på alle haveejeres mareridt - nærmere bestemt ukrudt. 

Brugte teposer kan nemlig være den perfekte løsning til at holde ukrudtet nede. 

Ved at begrave en brugt tepose i jorden gør du det meget sværere for uønsket ukrudt at vokse sammen med dine sunde planter og blomster. 

Du kan se et hav de fordele som den brugte tepose giver din have, herunder: