Nationalbanken sænker renten på indlån

Nationalbanken sænker renten på indskudsbeviser med 0,15 procentpoint til minus 0,35 procent, oplyser banken. Det sker efter ECB's opkøbsprogram på 8500 milliarder.

Nedsættelsen sker med virkning fra fredag, oplyser Nationalbanken.

Dermed bliver det dyrere for landets banker og pengeinstitutter at have penge stående i Nationalbanken.

Den toneangivende udlånsrente lader Nationalbanken i ro, den er på kun 0,05 procent, samme niveau som den toneangivende eurorente.

Privatøkonom i Danske Bank Las Olsen siger, at det ikke vender op og ned på danskernes privatøkonomi.

- Realkreditrenterne får endnu et lille nøk nedad fra deres i forvejen meget lave niveauer. Der kommer en større gevinst til dem, der konverterer, og lidt lavere priser for tillægslån til for eksempel ombygning.

- Men forhåbentlig og formentlig kommer vi til at få et ekstra skub til den mere positive udvikling, der allerede var i gang i både Danmark og Europa, siger Las Olsen i en skriftlig kommentar.

Den Europæiske Centralbanks kraftige lempelse af pengepolitikken vil sætte euroen under pres i forhold til danske kroner, men kronen må ikke blive styrket i forhold til euro på grund af fastkurspolitikken.

- Derfor må Nationalbanken altså gøre kroner mindre attraktive at eje.

- Der har været pres for en stærkere krone i nogle dage i forventning om ECB's beslutning og oven på udviklingen i Schweiz i sidste uge, men det er et godt bud, at vi med dagens danske rentesænkning får taget toppen af det pres, siger Las Olsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip