NATO-chef med klar opfordring til medlemslandene

30/12/2022 13:17

Mathias Nielsen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jens Stoltenberg vil gerne have, at alle NATO's medlemslande i en hast sender mere ammunition til Ukraine, som i den grad mangler, skal man tro generalsekretæren.

Mest læste i dag

Ukraine har under krigen fået massiv støtte fra Vesten, både i form af militært materiel, men også humanitær støtte. En krig er omkostningsfuld på mange måder.

Det gælder økonomisk såvel som menneskeligt.

Derfor kommer NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg, nu med en klar opfordring til medlemslandene og derfor også Danmark.

"Jeg beder alle allierede om at gøre mere. Det er i vores alles sikkerhedsinteresse at styrke Ukraine og sikre os, at præsident Putin ikke vinder”, siger Stoltenberg i et interview med tyske DPA ifølge Sky News.

Stoltenberg tilføjer, at det især er ammunition, som der er brug for til de systemer, Ukraine allerede har fået leveret fra Vesten.

Generalsekretærens bøn kommer i forlængelse af den ukrainske præsident Zelenskyjs ønske fra sidste uge, hvor han åbent kom med et ønske om en bred vifte af forskellige våben og luftforsvarssystemer, som skal hjælpe mod russiske angreb.

Ifølge Jens Stoltenberg, så er militær støtte den hurtigste vej til at opnå fred i det krigshærgede land.

“Vi ved, at de fleste krige ender med forhandlinger - måske gør denne krig også, men vi ved, at det, som Ukraine kan opnå i disse forhandlinger vil afhænge af den militære situation,” siger han.