Nets udsender advarsel til alle med MitID: Sådan skal du gøre

Skrevet af Emil Martesen

26 uger siden

|

15/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nets udsender en advarsel til alle med MitID.

Dagens topnyheder

Det er blevet tid til at træde varsomt, da Nets netop har udsendt en yderst vigtig advarsel til de danskere, der har MitID.

Sagen er den, at der er en svindelbesked i omløb, som forsøger at lokke dig ind på en falsk side, hvor du bliver bedt om at indtaste dine kontooplysninger.

Men det skal du ikke gøre.

Et eksempel på beskeden kan ses i bunden af artiklen.

Svindlerne skriver, at Nets har opdateret sikkerheden omkring MitID. De skriver i forlængelse af dette, at du kan risikere at få blokeret dit MitID, såfremt du ikke opdaterer det. 

Efterfølgende placerer de så et link, som vil føre dig direkte til 'opdateringen', men det skal du naturligvis ikke trykke på. Der opfordres til, at du sletter sms'en, hvis du har modtaget den.

Hele advarslen, som er udsendt via appen 'Mit digitale selvforsvar', kan læses lige her.

"En sms forsøger at lokke ofre til en forfalsket webside. Beskeden ser ud til at komme fra Nets og lyder: ”Nets har opdateret sikkerheden. Manglende overholdelse kan blokere dit MitID. Opdater her: <link>”

Det er svindel.

Bagmændene forsøger at lokke modtagerne af sms’en til at gå ind på en side og indtaste deres kontooplysninger. Undlad at besvare sms’en, den kan blot slettes.

Du kan hjælpe Nets ved at videresende Nets-relaterede mails eller sms’er med forsøg på svindel til phishing-alerts@nexigroup.com."

Herunder kan du se et eksempel på svindelbeskeden.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar