Nicolai Wammen afslører: “Så blev det min tur”

Skrevet af Julie Møller

06/06/2021
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Det er en taknemmelig Nicolai Wammen, der deler nyheden.

Dagens topnyheder

Over 2.280.000 danskere har fået første vaccine-stik mod Covid-19. En af disse er finansminister Nicolai Wammen.

Det afslører han i et Facebook-opslag. 

“Så blev det min tur. Et lille stik men med stor betydning,” skriver han og sender en særlig tak.

“Tak til alle de dygtige mennesker som også på en skøn søndag, hvor mange nyder solen, knokler løs med at få vaccineret Danmark.”

Folk lader sig vaccinere

Vaccinationstilslutningen er fortsat meget høj i Danmark, skriver Sundhedsstyrelsen. Nicolai Wammen er en del af de danskere, der siger ja. Vaccinationstilslutningen er fortsat over 90 procent for de aldersgrupper, der har været inviteret i nogle uger.

Tilslutningen er lidt lavere, hvis man kigger på de yngre aldersgrupper. Blandt de 18-34 årige er villigheden 81 procent, den er 87 procent blandt de 35-50 årige og 96 procent blandt de 51-65 årige.

“Det er lovende med den store villighed til at blive vaccineret blandt de yngste målgrupper, som samtidig har flest smittede med ny coronavirus,” siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i en pressemeddelelse. 

”Jeg håber naturligvis på, at interessen for at holde øje med invitationen er stor blandt de unge aldersgrupper, som i de kommende uger modtager invitation til vaccination. Hvis de er under 18 år, modtager også forældrene information om invitationen. Vi ved, at unge ikke holder så meget øje med e-boksen, men vi håber, at voksne omkring dem er med til gøre opmærksom på tilbuddet.”

Dagens smittetal

Søndagens smittetal fra Statens Serum Institut viser, at der er registreret yderligere 853 tilfælde af covid-19 i Danmark.