Niels blev narret: Nu advarer han andre

Skrevet af Julie Møller

02/10/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
På Facebook har Niels Drescher Pedersen delt et opslag for at advare andre.

Dagens topnyheder

'ADVARSEL ADVARSEL ADVARSEL ADVARSEL.'

Sådan starter Niels Drescher Pedersen sit Facebook-opslag, der i skrivende stund er blevet delt over 7.000 gange.

I opslaget kan man se et billede af den sms, som er årsagen til Niels’ advarsel. Afsenderen er ‘Regionmidt’, og i sms’en står der:

“Statens Serum Institut har sendt dig ny post. Log på og læs den på coronaprover.info.”

Det valgte Niels Drescher Pedersen at gøre, og det har han siden fortrudt. Til TV 2 Østjylland fortæller han, at han trykkede på linket, skrev sit personnummer og tog et billede af sit nemid. Han følte ikke, ‘der var svindel på vej, når det var Statens Serum Institut, der havde skrevet.’

I opslaget på Facebook skriver Niels Drescher Pedersen, at han efterfølgende valgte at kontakte Statens Serum Institut.

“Efterfølgende kontaktede jeg STATENS SERUM INSTITUT, får at høre om de stod inde for beskeden. Det kunne den venlige dame kunne fortælle mig at det gjorde de ikke, og rådede mig til at få spærret mit NEMID. Det er nu gjort.”

Heldigvis nåede Niels Drescher Pedersen at reagere i tide, og svindlerne fik intet ud af deres sms-trick.

Falder normalt ikke for den type svindel 

Normalt ville Niels Drescher Pedersen ikke falde for denne type svindel, forklarer han til TV 2 Østjylland, og det er netop grunden til, at han valgte at dele opslaget på sin Facebook.

Allerede tilbage i august advarede Statens Serum Institut mod falske sms’er.

”Der er tale om såkaldte smishing-beskeder, hvor nogen udgiver sig for at være TestCenter Danmark. Formålet er at franarre folk personlige oplysninger”, udtalte direktør for TestCenter Danmark, Anne-Marie Vangsted, i en pressemeddelelse. Hun tilføjede:

”Derfor vil vi gerne opfordre borgerne til at være ekstra opmærksomme. De skal ikke reagere på sms-beskeder, hvor de bliver bedt om at uploade et billede af nøglekortet til deres NemID eller bestille en COVID-19-test.”