Nu bekræfter de: Nyt håb i jagten på Madeleine McCann

Skrevet af Emil Martesen

27/03/2023
Foto: Politi
Foto: Politi
Nu er der nyt håb i jagten.

Dagens topnyheder

Politichefens anmodning til indenrigsministeriet vil sandsynligvis blive godkendt. Indtil videre har deres undersøgelse af savnede personer, Operation Grange, kostet anslået £13 millioner siden 2011. 

Og i år blev finansieringen på £302.470 godkendt. Men der var frygt for, at det kunne blive afvist. 

"Dette er fremragende nyheder. Maddies forældre Kate og Gerry vil blive glade. Det giver nyt håb," lagde en kilde tæt på efterforskningen ikke skjul på i går aftes. 

Madeleine forsvandt fra Praia la Luz, Portugal, i maj 2007. Det første politihold på 40 betjente er nu helt nede på fire detektiver. 

Peter Bleksley, en tidligere Met-detektiv, lagde heller ikke fingre imellem, da han satte ord på den aktuelle situation: 

"Så længe der er ubesvarede spørgsmål, kan jeg se, hvorfor der er en sag. Men i denne tid med pressede budgetter kan jeg også se, hvorfor øjenbrynene bliver løftet ved yderligere finansiering”, sagde han og fortsatte: 

"Jeg forstår frustrationerne hos familier, der har forsvundne børn, som ikke har luksusen af ​​en sådan løbende finansiering”. 

Den primære mistænkte, tyske Christian B, er fængslet for voldtægt og kan blive sigtet i år. 

Det skriver The Sun. 

Politiet sagde, at efterforskningen af ​​den savnede person fortsatte, men ville ikke diskutere omkostningerne. 

Indenrigsministeriet bekræftede, at de havde modtaget en ansøgning og tilføjede: "Den vil som sædvanlig blive betragtet i overensstemmelse med vores særlige bevillingsproces”.