Nu blander politiker sig i Jes Dorph-fyring: Jeg vil sende sagen videre

Skrevet af Julie Møller

06/01/2021
Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix
TV 2s fyring af Jes Dorph-Petersen har fået flere til tasterne.

Dagens topnyheder

Fyringen af Jes Dorph-Petersen, som de fleste kender fra 'Go' aften Live', har fået mange til at kommentere på sagen. Blandt andet har det chokeret den tidligere TV 2-vært Line Baun Danielsen, at Jes Dorph-Petersen er færdig på kanalen.

“Kæreste Jes. Gode kammerat, bedste og sjoveste kollega. Vi har kendt hinanden en menneskealder og jeg er rystet. Du har min fulde opbakning. Buk aldrig hovedet,” skriver hun i kommentarfeltet til Jes Dorph-Petersens opslag på Facebook, hvor han fortæller om sin fyring. 

En anden, der er også er rystet over nyheden, er De Radikales Jens Rohde. Han er klar over, at han “bliver slagtet for det”, men alligevel ser han sig nødsaget til at kaste sig ind i sagen.

Jens Rohde vil sende sagen om Jes Dorph-Petersens fyring videre. Foto: Steen Brogaard.

“Såfremt udlægningen i Politiken af PROCESSEN om Jes Dorph-Petersen holder vand, så har man på en statsejet virksomhed skruet tiden tilbage til før retsreformen i 1919. Det var dengang, man gik fra det inkvisitoriske til det akkusatoriske retsprincip, som betyder: Der skal være en neutral opmand i en sag. For eksempel en dommer. En dommer står i midten mellem to parter. Herudover: Anklageren skal ALTID være objektiv. Det skal forsvareren principielt ikke,” skriver han og uddyber, at han vil sende sagen videre. 

“Jeg vil sende den til ministeren og bede regeringen  forholde sig principielt til, om almindelige og gængse rets- og personaleprincipper i ansættelserne i statens medievirksomheder er overholdt, og om hvordan sådanne skal tolkes i fremtiden.

Der er tale om to anklager fra 2001 og 2003, og den anklagede samt vidner kan ikke genkende anklagerne. Den anklagede har heller ikke på noget tidspunkt haft magt- eller personalebeføjelser, som kunne misbruges til at presse nogen ind i sexuelle forhold,” skriver han. 

Han understreger, at han “ikke tager stilling til de to konkrete anklager og de beskrevne forløb i 2001 og 2003 i øvrigt,” men han forholder sig til de retsprincipper, der blev indført i 1919.

Sagen om Jes Dorph-Petersen

Det er på baggrund af to episoder i 2001 og 2003, at Jes Dorph-Petersen er færdig på TV 2. I advokatundersøgelsen fortæller den ene kvinde, at Jes Dorph tiltvang sig sex med hende, efter at have givet hende en lussing og tvunget hende ned på en briks i hans lejlighed. Det skriver Politiken ifølge B.T. 

Jes Dorph-Petersen fastholder, at der er “helt centrale dele”, han ikke kan genkende, og han har en anden opfattelse af de to episoder. 

Du kan se hele opslaget fra Jes Dorph-Petersen herunder: