Nu er det på plads: Skolerne lukker

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et flertal bestående af regeringen og dens støttepartier samt har vedtaget, at skolerne lukkes.

For at begrænse smittespredningen, har et flertal bestående af regeringen, dens støttepartier samt DF vedtaget, at de danske skoler skal lukkes, erfarer Ekstra Bladet.

Læs også

DR-chef har sagt op efter grænseoverskridende adfærd: Jeg har været så fuld

Derfor skal alle skoler hjemsendes deres elever fra og med den 15. december. Skolerne åbner dørene igen den 5. januar 2022, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Vedtagelsen af, at de danske skole skal lukkes, er dog ikke ensbetydende med, at eleverne for tidlig juleferie i år.

Derimod vil der blive sørget for hjemmeundervisning i de resterende dage op imod jul. Det er forskelligt fra skole til skole, hvornår juleferien får sin start, men for de fleste vil der være hjemmeundervisning den 15., 16. og 17. december.

Skolelukningen er gældende for både private og folkeskoler. Lukningen omfatter dog ikke elever i specialskoler og specialklasser.

Ifølge undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er denne aftale indgået med henblik på, at børnene skal miste færrest muligt skoledage.

Derfor har man også besluttet at vente med at lukke skolerne fra og med den 15. december, i stedet for blot at lukke skolerne fra dags dato.

"Vi vil helst have dem i skolen. Når sundhedsmyndighederne vurderer, at vi fint kan vente til 15. december og forlænge de dage, de er derhjemme i forbindelse med juleferien, så er der ikke grund til at sende dem hjem nu," fortæller Pernille Rosenkrantz-Theil til Ritzau.

Onsdag aften afholder statsminister Mette Frederiksen et pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg.

Læs også

Får et chok: Da hun ser hvad datteren har taget med i sin drikkedunk

På dette pressemøde vil en række nye restriktioner blive officielt præsenteret af statsministeren. Ét af de tiltag, der vil blive præsenteret, er nedlukningen af skolerne i Danmark fra og med 15. december.