Nu er det sidste chance for alle Google-konto brugere: Den 1. december sletter de alt

Skrevet af Emil Martesen

27/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 1. december sletter Google alt.

Dagens topnyheder

Dem der ofte benytter sig af Googles tjenester skal slå lyttelapperne ud, da virksomheden begynder en omfattende rensning af gamle konti ved udgangen af måneden. 

Hvis brugerne ikke logger ind på deres inaktive konti, vil de miste adgangen til utallige billeder, videoer og e-mails, der er gemt på Gmail, Docs, Drev eller Google Fotos.

Fra den 1. december indleder Google nemlig en storstilet sletning af inaktive konti, hvilket kan medføre tab af værdifulde data for mange brugere.

Det skriver B.T.

Google's produktmanager, Ruth Kricheli, forklarer på firmaets blog, The Keyword, at inaktive konti ofte er mere sårbare over for sikkerhedsbrud:

"Hvis en konto ikke har været brugt i en længere periode, er det mere sandsynligt, at den bliver kompromitteret".

Hun lægger heller ikke skjul på, at glemte eller uovervågede konti ofte er afhængige af gamle eller genbrugte adgangskoder, hvilket øger risikoen for kompromittering.

Med over 1,5 milliarder aktive brugere i 2019, er Gmail en af de mest populære e-mailtjenester globalt. Dens popularitet og lette adgang har gjort den til et primært mål for svindlere. Google har dog ikke offentliggjort, hvor mange konti der betragtes som inaktive og dermed står til at blive slettet.

Der er dog undtagelser fra denne nye politik. Konti, der har været brugt til at købe et Google-produkt eller et abonnement, samt organisationers konti, vil ikke blive berørt af denne sletning. Det er udelukkende personlige Google-konti, der står over for denne skæbne.

For Google-brugere er det nu mere vigtigt end nogensinde at sikre, at deres konti forbliver aktive, ellers risikere at miste adgangen til uvurderlige data og minder.