Nu er det slut: Børn under 16 år må ikke længere bruge sociale medier

Skrevet af Nicolai Busekist

13 uger siden

|

24/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sociale medier er en stor del af de fleste unge menneskers hverdag, men det er snart slut.

Dagens topnyheder

De fleste unge mennesker bruger flere timer om dagen på de sociale medier. Naturligvis er det ikke alle, der mener, at det er en positiv udvikling for ungdommen.

Tilsyneladende har man ikke et positivt syn på det i Florida. Her har man nemlig valgt at indføre en ny lov, der kan gøre det meget svært for unge at være på de sociale medier.

Konkret betyder den nye lov, at unge i Florida snart skal vænne sig til en hverdag, hvor de ikke kan bruge tid på Instagram, Facebook, Snapchat og TikTok. Ifølge Reuters er der nemlig blevet indført et forbud mod brugen af de sociale medier.

Naturligvis er det ikke et forbud, der er gældende for alle, der bor i Florida. Derimod gælder loven for alle personer under 16 år, hvorfor det med stor sandsynlighed kommer til at ramme en række personer, der er vant til at bruge mange timer på de sociale medier hver dag.

Det er ikke uden grund, at man har besluttet at indføre dette forbud. Tværtimod er der en helt særlig årsag til det. Forbuddet er nemlig blevet indført med henblik på at beskytte unge mennesker mod de risici, der er forbundet med brugen af de sociale medier.

I takt med, at de sociale medier er blevet mere udbredte, er der generelle mentale helbred blandt unge blevet forværret. Netop dette lægger til grund for, at Florida har besluttet at forbyde unge under 16 år at bruge de sociale medier.

I praksis kommer det til at byde, at de forskellige platforme skal sørge for at lukke ned for alle de konti, der er oprettet af børn under 17 år.

Hertil er der også et krav om, at de sociale medier fremover benytter sig af en form for bekræftelsessystem. Det har naturligvis til formål at sikre, at unge under 17 år ikke bare kan oprette en ny profil.