Nu er det slut: Over 530 butikker vil ikke længere tilbyde Mobilepay som betalingsløsning

Skrevet af Kamille Isaksen

22/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Butikskæderne har valgt ikke længere at tilbyde Mobilepay som betalingsløsning

Dagens topnyheder

Vi har efterhånden flere betalingsmetoder, end vi egentlig har brug for. De fleste steder kan man både anvende et fysisk dankort, kontanter, digitalt dankort samt Mobilepay. Men nu skal sidstnævnte til at være fortid i en stor butikskæde i Danmark. 

Det skriver Finans.

Dagrofa-koncernen, ejer af velkendte supermarkedskæder som Meny, Spar, Min Købmand, og Let-Køb, har netop annonceret, at de vil ophøre med at acceptere MobilePay som betalingsmiddel i deres over 530 butikker. 

Denne beslutning følger efter en række tekniske og operationelle ændringer hos MobilePay, som er resultatet af en fusion med det norske betalingssystem Vipps.

Morten Vestberg, kommunikationschef hos Dagrofa, forklarer, at MobilePay simpelthen ikke længere matcher koncernens behov eller kundepreferencer, idet betalinger via appen udgør mindre end 1% af alle transaktioner. "Vores kunder betaler i dag med rigtige mange elektroniske betalingsmidler, hvis de ikke betaler med kontanter. Men vi kan se, at Mobilepay er en af de løsninger, der bliver brugt absolut mindst," udtaler Vestberg.

Den bagvedliggende årsag til Dagrofas beslutning er kravet om et nyt teknisk setup fra MobilePay, som følger fusionen med Vipps. Denne ændring ville kræve betydelige investeringer, som Dagrofa har vurderet ikke er værd at forfølge.

På trods af Dagrofas beslutning, bekræfter MobilePay, at fusionen med Vipps indebærer ændringer for nogle af deres kunder. "I forbindelse med vores fusion samler vi alt på den samme tekniske platform samt ændrer vores app, så den bliver rimelig ens i alle lande. Det er vi på vej mod at forberede i Danmark, og det betyder også ændringer i vores produkter og løsninger," forklarer Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay.

Andre store detailkæder som Rema 1000 har også modtaget orientering om de kommende ændringer fra MobilePay.