Tjek din e-Boks: Èn overset besked kan koste dig dyrt

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

21/02/2024
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Tjek din e-Boks.

Dagens topnyheder

I Danmark træder sker det ret ofte, at nye regler træder i kraft.

De regler kan både gælde hele landet, men de kan også være begrænset til lokale områder. Uanset hvad er det altid godt at være opdateret i forhold til de nyeste regler, så man ikke kommer til at overtræde dem ubevidst.

Nu skal en række danskere dog være vågne ved havelågen, da der træder nye parkeringsregler i kraft i Gentofte Kommune 1. marts.

Inden længe skal de altså huske at sætte p-skiven og være ekstra opmærksom på at parkere efter færdselslovens regler i Gentofte Kommune, hvis man gerne vil undgå en irriterende og dyr afgift.

Der er nemlig kommet flere zoner med tidsbegrænsning, og parkeringsvagterne i kommunen har fået beføjelser til at håndhæve flere parkeringsregler, end de tidligere har haft.

Det skriver Gentofte.dk på deres hjemmeside, hvor de tilmed skriver, hvorfor de netop gør, som de gør.

Den nye parkeringsindsats skal skabe større trafiksikkerhed og tryghed – især for de bløde trafikanter, bedre flow på parkeringspladserne omkring handelsstrøgene samt fortsat gode muligheder for at parkere.

De parkeringsvagter, der er ansat i kommunen vil angiveligt bruge kræfterne på farlige parkeringer, områder med meget trafik samt områder med tidsbegrænsninger.

For at sikre en blød overgang til de nye parkeringsregler, vil kommunen indføre ændringerne gradvist.

Et forsøgsområde omkring Ordrup handelsstrøg og Hellerup Station vil være de første steder, hvor de nye regler gælder. Efter seks måneder vil effekten af disse ændringer blive evalueret, før de implementeres i yderligere områder.

Beboere og virksomhedsejere, som har fået besked i e-Boks, i de berørte områder kan ansøge om en parkeringslicens for at undgå de nye tidsbegrænsninger, hvilket er en lempelse, der skal sikre, at de lokale stadig har adgang til bekvem parkering nær deres hjem eller arbejdspladser.

Beskeden i e-Boks skulle gerne gøre, så de berørte danskere undgår at få sig et chok i form af en pludselig afgift.