Nu er sagen om Daniel Ryes fangevogter afsluttet

Skrevet af Mathias Nielsen

14/04/2022
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Sagen er nu afsluttet efter den to uger lange retssag.

Dagens topnyheder

El Shafee Elsheikh er formentlig ikke et navn, som vækker den store klang i de flestes hoveder.

Manden var en af de frygtede britiske bødler i terrorgruppen Islamisk Stat (IS) kendt under tilnavnet "Beatles", er ved en domstol i Alexandra, Virigina, USA, blevet fundet skyldig i alle anklager mod ham, skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge TV 2.

Elsheikh har blandt andet været fangevogter i en IS fangecelle, hvor den danske fotograf Daniel Rye sad fanget som gidsel.

Daniel overlevede på mirakuløs vis den brutale tid som fange af Islamisk Stat, hvilket der også er lavet en meget succesfuld film omkring. Den hedder ‘Ser du månen, Daniel’.

Den nu 33-årige Elsheikh er blandt andet fundet skyldig i anklagepunkter om dødelig gidseltagning og planlægning af mord.

Han er dermed dømt for blandt andet medvirken til drab på fire amerikanske gidsler - heriblandt journalisten James Foley, som sad i samme fængselscelle som Daniel Rye.

Foley blev dræbt i 2014 efter at have siddet som fange i cirka halvandet år.

James Foley var den første amerikanske journalist, der blev dræbt af Islamisk Stat.

Daniel Rye blev taget som gidsel i Syrien i 2013. Danskeren blev løsladt i juni 2014.

Daniel Rye har netop vidnet i den to uger lange retssag i byen Alexandria i delstaten Virginia, USA. Den endelige dom og dermed strafferammen er endnu ikke fastslået.