Nu kan danskerne hurtigt finde bredbåndshastighed

Hvis ens fastnet bredbåndsdækning ikke er den hurtigste, kan borgere og virksomheder frem over hurtigt finde andre ydelser og teleudbydere.

Det er på hjemmesiden www.tjekditnet.dk, at man helt ned på adresseniveau kan finde ud af, hvilken hastighed der kan fås og hvilken teleudbyder, der kan levere bredbåndsforbindelsen.

Hjemmesiden tilbyder også et værktøj, hvor man kan måle hastigheden på sin nuværende bredbåndsforbindelse, oplyser erhvervs- og vækstministeriet i en meddelelse.

- Tjekditnet.dk giver forbrugere og virksomheder overblik over, hvilken bredbåndshastighed, de har adgang til på deres specifikke adresse, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Det gør det nemt for forbrugere og virksomheder at vælge den leverandør, der kan tilbyde den bedste bredbåndsdækning lige netop hos dem.

Samtidig giver de nye værktøjer ifølge ministeren et bedre grundlag hos forbrugere, virksomheder og kommuner for at spille en aktiv rolle i forhold til at efterspørge bedre bredbåndsdækning i deres lokalområde.

- Det kan for eksempel være i situationer, hvor flere husstande ønsker at samle deres efterspørgsel, som man har set en række steder i landet, nævner Henrik Sass Larsen.

Til sommer udvides Tjekditnet.dk med kortlægning af dækningen for mobilt bredbånd og mobiltale. Det er første gang – også i international sammenhæng – der laves en så detaljeret digital kortlægning af bredbåndsdækningen i et land.

Med lanceringen af Tjekditnet.dk følger også en ny opgørelse af den danske bredbåndsdækning.

Denne viser, at 83 procent af alle boliger og virksomheder nu har adgang til mindst 100 Mbit/s download, mens 64 procent har adgang til 30 Mbit/s upload. Det er en fremgang i forhold til tidligere år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip