Nu kommer Mette Frederiksen med udmelding: I næste uge

Mette Frederiksen fortæller nu, at man allerede mandag kan se frem til, at der kommer nyt om eventuelle lempelser af coronarestriktioner.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er blevet meget aktiv på Facebook, hvor hun holder Danmark opdateret på den nuværende coronasituation, ligesom hun tager mange rosende vendinger i brug om befolkningen, som har gjort et godt stykke arbejde.

Hun har nu delt et lyt opslag på Facebook. 

Læs også

Nu er der nyt: Melder ud om genåbning af Danmark

Hun skriver i opslaget, at man allerede mandag kan se frem til, at der kommer nyt om eventuelle lempelser af de nuværende restriktioner.

"Næste uge kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle flere af restriktionerne. Måske regionalt. Mere om det i morgen, når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier," skriver Mette Frederiksen. 

Mette Frederiksen skriver også, at genåbningen dog skal tilrettelægges til punkt og prikke, da man fortsat er meget bange for den britiske coronamutation. 

I Kolding er man blandt andet hårdt ramt af denne mutation, hvor den lørdag udgjorde 46,8 procent af smittetilfældende. 

"Som vi kan se i blandt andet Kolding, er den britiske mutation virkelig en stor udfordring, og det understreger, hvorfor vi skal tilrettelægge den fortsatte genåbning af Danmark forsigtigt og klogt."

Mette Frederiksens opslag stemmer overens med den pressemeddelelse, der kom fra Sunhedsministeriet i går. De kunne nemlig også fortælle, at man onsdag ville melde ud, om der kan lempes på restriktionerne. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) vil tirsdag holde møde med partimedlemmerne, hvor man vil diskutere eventuelle lempelser. 

Folketingets partier kal efterfølgende drøfte en plan, der skal dække genåbningen over de kommende måneder. Det vil blive lavet ud fra anbefalinger fra en ekspertgruppe. 

Dette blev lagt frem i januar, hvor de kom med den bedste rækkefølge at lempe restriktionerne.

Læs også

Robbie Williams sælger sit kæmpe palæ - Flytter til Europa

 

Dagens Gossip