Nu sker det: Fantastisk nyt fra DMI

01/09/2023 07:32

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sommeren er officiel slut pr. i dag, men nu sker der en positiv ændring i vejret.

Mest læste i dag

Efter en periode med ustadigt vejr, ser det ud til, at Danmark kan se frem til en solrig og tør weekend. DMI's seneste prognose viser, at et lavtryk over Skåne er på vej mod nordøst, mens et højtryk fra De Britiske Øer og Nordsøen opbygges i løbet af weekenden og strækker sig til Centraleuropa.

Lørdag: Sol og stigende temperaturer

Lørdagen starter med lokale tågebanker, men ellers er der udsigt til en tør og solrig dag. Temperaturen vil ligge mellem 17 og 21 grader, og vinden vil være svag til jævn fra vest og nordvest. I Nordvestjylland kan der dog forekomme frisk vind. Aftenen forbliver tør med en del sol, og nattetemperaturen vil falde til mellem 10 og 15 grader.

Søndag: Skyet ttart, men solen bryder igennem

Søndagen begynder skyet mange steder, men i løbet af dagen klarer det op, og der vil være nogen eller en del sol. Temperaturen vil stige til mellem 17 og 22 grader, og vinden vil være svag til jævn fra vest og nordvest. Om natten forventes det at være tørt og til dels klart, dog med lokale tågebanker.

Mandag: Mere sol og varme

Mandag ser ud til at blive en tør dag med lidt eller nogen sol. Dagtemperaturen vil ligge mellem 19 og 24 grader, og vinden vil være svag til jævn fra sydvest og vest. Ved kysterne kan der stedvis være frisk vind.

Tirsdag: Mulighed for lidt regn

Tirsdag starter muligvis med lidt regn og skyer, men det forventes at klare op i løbet af dagen. Dagtemperaturen vil ligge mellem 19 og 24 grader, og vinden vil tiltage fra vest og nordvest.

Onsdag: Sol og risiko for tåge

Onsdag forventes at være tør med nogen eller en del sol. Dagtemperaturen vil ligge mellem 20 og 25 grader. Om natten vil det for det meste være klart, men der er risiko for tågebanker.

Samlet set ser det ud til, at Danmark kan se frem til en overvejende tør og solrig periode med stigende temperaturer, hvilket er gode nyheder for dem, der har savnet solen.