Nu slår de alarm efter 'livsfarlig' tendens: Denne almindelige fejl kan koste dit kæledyr livet

Skrevet af Emil Martesen

17/02/2024
Foto: Agria Dyreforsikring
Foto: Agria Dyreforsikring
Nu slår de alarm efter den livsfarlige tendens.

Dagens topnyheder

Det er indimellem ikke til at finde hoved og hale i hvad vores firbenede venner må indtage.

Men en lang række af Danmarks dyrehospitaler har nu spærret øjnene op efter en stigende tendens truer kæledyrenes velbefindende.

AniCura, en landsdækkende kæde af dyrehospitaler, står i spidsen for denne bekymring, efter at have modtaget flere henvendelser om kæledyr, der har indtaget medicin beregnet til mennesker. Medicin som Panodil og Ipren, der er hverdagskost i mange hjem, udgør en potentiel dødsfælde for vores firbenede venner.

Det skriver B.T.

Anders Jensen, chefdyrlæge hos AniCura Københavns Dyrehospital, lægger heller ikke skjul på, at det kan have fatale konsekvenser:

"Vi oplever oftest, at hunde og katte utilsigtet indtager medicin, og at det sker ved en fejl. Det kan være så simpelt, som at kæledyrsejeren kommer til at tabe medicinen på gulvet, eller at man efterlader den utilstrækkeligt sikret". Han understreger i samme ombæring vigtigheden af omhyggelig opbevaring af medicin for at beskytte dyrene mod utilsigtede ulykker. Det, der er harmløst for et menneske, kan være livsfarligt for et dyr.

Og denne problemstilling er ikke kun teoretisk.

Dyrehospitalerne oplever flere gange om ugen at måtte træde til, når kæledyr har indtaget menneskemedicin. Det er en tendens, der kalder på øget opmærksomhed og ansvarlighed fra dyreejernes side.

Denne advarsel fra AniCura og dyrehospitalerne landet over er en vigtig påmindelse til alle dyreejere om at udvise forsigtighed og omtanke i hverdagen.