Nu står Lars frem: Overfusede familie

Skrevet af Julie Møller

27/05/2021
Foto: Facebook.
Foto: Facebook.
Det er ikke okay, erkender han nu.

Dagens topnyheder

“Det her er ikke jeres land. Prøv at kigge på jeres hudfarve. I er gule, mand. I hører ikke til her.”

Sådan lyder det i en video, der i weekenden blev delt på de sociale medier.

Her kan man se en familie, der består af to børn og et forældrepar blive overfuset verbalt af en mand. Moren bærer tørklæde, og familien har tunesiske rødder, men bor i Danmark.

Det er lykkes Ekstra Bladet at finde frem til manden, der overfusede familien. Han hedder Lars, og han beklager situationen.

“Jeg vil godt sige mange gange undskyld til den her familie, fordi jeg har opført mig tåbeligt,” fortæller han og uddyber, at han var meget fuld. Han er godt klar over, at det ikke er en undskyldning for at opføre sig, som han gjorde. 

Lars forklarer, at første gang han snakker med familiefaren, bliver Lars svinet til på arabisk. 

“Han siger en masse ting til mig på arabisk. Da jeg går tilbage og sætter mig igen, bliver konen ved med at råbe. Og så ryger jeg helt op i det røde felt,” forklarer han.

Du kan se videoen, hvor Lars fortæller om episoden lige her.

Statsministeren reagerer

Videoen er blevet delt mange gange på forskellige sociale medier, og flere politikere har også reageret på den. 

En af disse er landets statsminister Mette Frederiksen.

“I videoen bliver en familie verbalt overfaldet. Forældre og to små børn må helt urimeligt lægge ører til ubehagelige og racistiske ord på grund af deres hudfarve. Det gjorde indtryk,” skriver hun i et Facebook-opslag og fortsætter:

“Familien havde modet til at sige fra i situationen. Vi har alle et ansvar for at sige fra - overfor racisme, had og diskrimination. Det hører ikke hjemme i Danmark,” slår hun fast.