Nu vil Google have dig til at betale

Skrevet af Julie Møller

12/11/2020
Det vil ikke fortsætte med at være gratis at bruge Googles tjeneste. Foto: Shutterstock.com
Det vil ikke fortsætte med at være gratis at bruge Googles tjeneste. Foto: Shutterstock.com
Det vil ikke fortsætte med at være gratis at bruge Googles tjeneste.

Dagens topnyheder

Benytter du dig af Googles fototjeneste, så kommer denne nyhed til at ramme dig.

Nu skal du nemlig til at betale, hvis du vil gemme billeder og videoer. Det oplyser Google i en besked. 

“I dag gemmes mere end 4 billioner fotos i Google Photos, og hver uge uploades 28 milliarder nye fotos og videoer. Da så mange af jer stoler på, at Google Fotos gemmer dine minder, er det vigtigt, at det ikke kun er et godt produkt, men også fortsat imødekommer dine behov i det lange løb. For at byde endnu flere af dine minder velkommen og opbygge Google Photos til fremtiden ændrer vi vores ubegrænsede politik for opbevaring af høj kvalitet,” skriver Google i beskeden. 

Træder i kraft 2021

Indtil videre har det været gratis at uploade billederne til Google Photos i høj opløsning - kun hvis man lægger fotos op i fuld opløsning, er der en grænse på 15 gigabyte, før man skal betale, skriver Ekstra Bladet. 

Men fra den 1. juni næste år lukker Google ned for den gratis service. Brugerne har 15 GB gratis til rådighed, men herefter koster det penge at benytte servicen, som også dækker over ting, der bliver gemt i Gmail og Google drive.

Du behøver ikke begynde at slette billeder med det samme, hvis du frygter at komme til at overskride de 15 GB. Alle fotos eller videoer, du har uploadet i høj kvalitet inden 1. juni 2021, tæller ikke med i din 15 GB gratis lagerplads, skriver Google.

100 ekstra GB om måneden koster, ifølge Ekstra Bladet, 17 kroner om måneden i dag.